Архів новин

28 февраля 2017

Тиждень українського кіно у Сєвєродонецьку

З 19 по 26 лютого у Сєвєродонецьку у рамках Тижня українського кіно в Луганській області відбулися покази українських кінострічок «Брати. Остання сповідь» (реж. В. Трофіменко), «Гніздо горлиці» (реж. Т.Ткаченко), «Плем’я» (М.Слабошпицького).

 

Ідея організації першого справжнього українського кінотижня у Сєвєродонецьку виникла у громадських організацій міста, спільно з обласним Центром навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва та за підтримки управління культури, національностей та релігій Луганської обласної держадміністрації.

 

Мистецький простір Луганщини: від відродження до становлення

Сьогодні, 28 лютого відбулось засідання колегії управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації щодо підбиття підсумків роботи в сфері культури області у 2016 році та завдань на 2017 рік. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрацією Ольга Лішик та керівники закладів культури та мистецтв Луганщини.

«Мега-махінація» чиновників у м. Лисичанську – звичайний фейк!

На деяких Інтернет-ресурсах поширено інформацію щодо придбання Луганською обласною дитячою клінічною лікарнею комп’ютерного томографа, який не відповідає характеристикам, зазначеним у документах тендерних торгів.

«Модель комп’ютерного томографа Aquilion PRIME – 80 зрізовий TSX-303А,  придбана Луганською обласною дитячою клінічною лікарнею, розроблена в Японії у 2015 році. Придбане устаткування  вироблено «TOSHIBA MEDICAL SYSTEM BV» у листопаді 2016 року, – повідомила т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка.

У Луганській облдержадміністрації пройшов Антикорупційний правовий всеобуч

Сьогодні в Луганській обласній державній адміністрації пройшов Антикорупційний правовий всеобуч для керівників ринків Луганської області та інших підрозділів, що мають відношення до організації торгівлі та відповідних перевірок та санітарного контролю в торгівельних закладах.

Підведені підсумки виконання завдань Державної стратегії регіонального розвитку України за 2016 рік

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розроблення Державної стратегії регіонального розвитку України і плану заходів з її реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених Стратегії і плану заходів» та Плану роботи на 2016-2017 роки з виконання в області завдань Державної стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 26.07.2016 № 436, Департаментом економічного розви

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками слідкує за дотриманням стандартів якості медичних препаратів

Виступ на брифінгу начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками Дмитра Шевченка про проблемні питання щодо контролю якості лікарських засобів в Луганській області 

Луганчани вивчали європейський досвід управління та примирення у громадах

28 лютого, під час брифінгу для ЗМІ перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко розповів про підсумки поїздки делегації облдержадміністрації до Республіки Польща у рамках проекту ПРООН та ООН. Жінки "Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадах України" з метою обміну досвідом та ознайомлення з "європейським підходом" до вирішення проблем регіону".

Презентаційні матеріали виходу на ринок ЄС

З метою розвитку зовнішньоекономічної діяльності суб’єктами господарювання області на ринках країн ЄС, створення підприємств або представництв у цих країнах пропонуємо ознайомитись з низкою презентаційних матеріалів, розміщеними на сайті Дніпропетровської ТПП за підсумками навчальної програми «EUROбізнес. Вихід на ринок ЄС»:

У фокусі уваги влади – діти, які опинились у складних життєвих обставинах

Чинним законодавством не визначена така категорія, які діти, що проживають у «лінії розмежування» та на «непідконтрольній» території Луганщини, тому турбота про них покладена переважно на обласну владу.

Минулого року 12 загальноосвітніх навчальних закладів обласної комунальної власності поряд із дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, прийняли на навчання й маленьких мешканців «сірої зони».

«Фантом» зупинив 700 кілограмів контрабандного сиру

Фіскальний наряд спецпідрозділу "Фантом" спільно з бійцями батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» та прикордонниками на незаконній переправі через р. Сіверський Донець між селами Лопаскіне та Трьохізбенка затримав автомобіль «Нива». 
Водій, 21-річний мешканець с. Трьохізбенка, намагався переправити до тимчасово непідконтрольного Україні Слов’яносербська 700 кг сиру на суму 105 тис. грн.�

Минулого року біловодським акушерсько-гінекологічним відділенням прийнято 513 пологів

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко оглянув капітально відремонтоване у 2016 році акушерсько-гінекологічне відділення КЗ «Біловодська центральна районна лікарня».
На проведення капітального ремонту приміщень з районного бюджету було профінансовано 1205,59 тис. грн, а на капітальний ремонт покрівлі – ще 130,0 тис. грн. 

В Троїцькому районі готуються до створення нової об'єднаної територіальної громади

В Троїцькому районі готуються до створення нової об'єднаної територіальної громади

Медицина для всіх: 4850 осіб з непідконтрольної території Луганщини отримали медичну допомогу

Питання створення на території Луганської області медичної галузі сучасного рівня та підтримка регіональних лікувальних центрів є одним з пріоритетних завдань голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза. На особливому контролі надання медичної допомоги жителям Луганщини, які проживають на тимчасово окупованій території.

Соціальний захист чорнобильців на контролі облдержадміністрації

Вчора, 27 лютого, відбулось засідання обласної комісії з видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та розгляду спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і встановлення факту участі громадян у ліквідації ядерних аварій, ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.

Любов Басова завоювала Кубок світу з велоспорту

З 24 по 26 лютого у місті Лос-Анджелесі завершився останній етап Кубку світу з велоспорту (кейрін).

За підсумками усіх чотирьох етапів на першу сходинку рейтингів піднялась спортсменка з Луганської області – Любов Басова.

Луганчанка стала володаркою Кубка світу у кейріні, з результатом 1325 очок.

Вітаємо спортсменку!

Папа Римський допомагає дітям Луганщини

За ініціативи та фінансової підтримки Папи Римського Франциска у лютому благодійною організацією «Луганське обласне відділення «Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» розпочато програму «Гуманітарна підтримка вразливих дітей до 7 років вздовж контактної лінії». Програма реалізовується у рамках Гуманітарної акції «Папа для України».

Новини АТО: бойовики не припиняють обстрілів вздовж всієї лінії розмежування

Протягом минулої доби бойовики шість разів відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська двічі застосовувались протитанкові і автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

У напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району бойовики тричі вели обстріли з протитанкових і автоматичних гранатометів,великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.