Прес-центр28 лютого 2017, 17:02

У Луганській облдержадміністрації пройшов Антикорупційний правовий всеобуч

Сьогодні в Луганській обласній державній адміністрації пройшов Антикорупційний правовий всеобуч для керівників ринків Луганської області та інших підрозділів, що мають відношення до організації торгівлі та відповідних перевірок та санітарного контролю в торгівельних закладах. Організаторами заходу виступили Луганська облдержадміністрація, ГО «Адвокати та юристи проти корупції і насильства над особистістю», антикорупційна комісія ГР при ГУНП в Луганській області, ГУНП України в Луганській області, дирекція департаменту управління соціально-економічного розвитку ОДА, Головне управління «Держпродспоживслужби» в Луганській області.

Головна увага доповідачів була приділена питанню оздоровлення громад Луганської області через прозорість закупівель товарів та організації торгівлі в торгових закладах без корупційних відносин та з урахуванням проблем регіону і думок споживачів.

«Протидії корупції приділяється сьогодні особлива увага української громадськості та світової спільноти, – зазначив, відкриваючи всеобуч заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко. – Такі заходи покликані попереджувати вчинення корупційних правопорушень».

Голова правління «Адвокати та юристи проти корупції і насильства над особистістю», голова антикорупційної комісії ГР при ГУНП в Луганській області Сергій Мєдвєдєв  ознайомив присутніх із законодавчим регулюванням сфери торгівлі та необхідністю відмови від участі у корупційних взаємовідносинах, які впливають на якість товарів та на підвищення цін у торгівельних мережах.

Представники судових та правоохоронних органів Луганської області довели до відома присутніх питання судової практики про корупційні діяння та про види покарань за корупційні правопорушення і важливість профілактики таких дій у торгівельній галузі та безпосередньо на ринках області.

Сприймати «Держпродспоживслужбу» не тільки як контролюючий орган, а як партнера і джерело фахової інформації закликала представників торгівельної сфери області керівник служби Рита Холоденко.