Архів новин

23 февраля 2017

Сприяння розвитку громадянського суспільства на Луганщині – пріоритетна сфера діяльності облдержадміністрації

23 лютого, на засіданні колегії облдержадміністрації розглянуто і схвалено проект Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки.

 

Директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко зазначив, що за три останні роки інститути громадянського суспільства, як у цілому в Україні, так й, окремо, у Луганській області зайняли значне місце у вирішенні найважливіших питань соціально-економічного і гуманітарного розвитку.

 

«Народну дипломатію» та роль громадськості у консолідації українського суспільства обговорили голови громадських рад

З метою обговорення спільних дій із взаємодії державних органів з організаціями громадянського суспільства з питань зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства сьогодні в облдержадміністрації зустрілися голови громадських рад при райдержадміністраціях та виконкомі Рубіжанському міської ради.

 

Ініціатива журналу «Бізнес» та Офісу з просування експорту - спеціальний випуск - інвестиційний гід щодо найбільш перспективних компаній України з експортним потенціалом

Запрошуємо приєднатися до ініціативи журналу «Бізнес» та Офісу з просування експорту, які готують спеціальний випуск - інвестиційний гід, присвячений сотні найбільш перспективних компаній України з експортним потенціалом. Англомовна версія буде презентована на Світовому Інвестиційному форумі — щорічному інвестиційному форумі — в Дубаї (ОАЕ) 2-4 квітня 2017 року.

Ухвалено обласну програму медичного і соціального забезпечення учасників АТО та членів їх сімей

Сьогодні, 23 лютого, відбулося засідання колегії облдержадміністрації, яку провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Володимир Гуц, Вадим Данієлян і Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голови райдержадміністрацій та райрад, міські голови.

COSME – європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу

З метою розвитку підприємницької діяльності, розширення ринків збуту продукції пропонуємо ознайомитись з матеріалами щодо можливостей участі у програмі COSME.

Competiveness of Small and Medium Enterprises (COSME) – європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу.

COSME – це набір тематичних проектів та програм на період з 2014 по
2020 роки із загальним бюджетом 2,3 млрд євро. Перелік програм, що визначаються Європейською комісією, щороку змінюється.

«Народну дипломатію» та роль громадськості у консолідації українського суспільства обговорили голови громадських рад

З метою обговорення спільних дій із взаємодії державних органів з організаціями громадянського суспільства з питань зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства в облдержадміністрації 23 лютого 2017 року зустрілися голови громадських рад при райдержадміністраціях та виконкомі Рубіжанському міської ради.

МОЗ спростовує 5 найбільш поширених міфів про госпітальні округи

Одним із елементів змін в системі охорони здоров'я є формування госпітальних округів. Процес їх створення тільки стартував, але вже обріс різними міфами, які нерідко використовуються на місцевому рівні для збурення суспільства. Спростовуємо п’ять найбільш поширених міфів.

Міф1. Госпітальні округи формує міністерство охорони здоров’я

Обсяг експорту та імпорту товарів області за минулий рік збільшився на 216,2 млн грн

За даними Державної служби статистики України за підсумками                 2016 року обсяг експорту та імпорту товарів Луганської області становив 792,4 млн дол. США, що на 216,2 млн дол. США більше, ніж за 2015 рік.

Експорт за 2016 рік становив 435,5 млн дол. США, що на 177,8 млн дол. США більше, ніж у 2015 році.

Зростання експорту відбулося за рахунок збільшення обсягів продажу продукції підприємствами ПАТ «Алчевський металургійний комбінат», ПРАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс», ПАТ ТОВ фірма «Промінвестпластик» та ПАТ «Краснодонвугілля».

Надання допомоги переселенцям Луганщини у фокусі уваги міжнародних організацій

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з головою польового офісу Агентства ООН у справах біженців у м. Сєвєродонецьку Іваном Салєєвим і довгостроковим консультантом Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» у Луганській області Олексієм Мурашкевичем.

У  зустрічі також узяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

У Сєвєродонецьку відбулися обласні змагання з боулінгу серед дітей з особливими фізичними потребами

22 лютого у боулінг клубі в ТРЦ «Джаз» понад 30 дітей-інвалідів випробували свої сили у змаганнях з боулінгу.

Учасники представляли міста Кремінна, Сєвєродонецьк та Рубіжне. Поза конкурсом виступали представники Луганського обласного молодіжного клубу інвалідів «Ти не один», повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації..

Розпочато процес формування Громадської ради при Держмолодьжитлі

У Києві 22 березня 2017 року відбулися установчі збори Громадської ради при Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву. Про це оголосила ініціативна група з підготовки установчих зборів для  формування складу Громадської ради.

Новопсковська об’єднана територіальна громада – перша і краща

13 липня 2015 року було створено першу в Україні та на Луганщині об’єднану територіальну громаду – Новопсковську. У новостворену громаду увійшли шість населених пунктів, площею 178,32 км². В громаді проживає 12432 осіб, з них 784 дітей дошкільного віку та 1245 – шкільного віку.

 

Загальний обсяг доходів бюджету ОТГ на початок 2017 року склав 56,8 млн грн, у тому числі обсяг субвенцій – 23,4 млн грн.

 

Серед значних досягнень нової об’єднаної територіальної громади став ремонт усіх дошкільних навчальних закладів.

 

Новини АТО: На Луганщині бойовики поновили обстріли із заборонених видів озброєнь

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська шість разів порушували «режим тиші» на попаснянському напрямку, застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю.

 

Зокрема, по позиціях українських захисників поблизу міста Попасна, сіл Новозванівка і Новоолександрівка велися обстріли з 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Повідомлень про втрати та руйнування не надходили.