Архів новин

21 февраля 2017

На Луганщині реалізується програма підтримки української мови

21 лютого до Міжнародного дня рідної мови в облдержадміністрації відбувся брифінг щодо реалізації Регіональної програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2016-2018 роки.

 

Міжнародний фестиваль-конкурс «Матриця» запрошує до участі сьогоднішніх та майбутніх журналістів

У рамках спільних заходів Міністерства культури України та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» 19-23 червня 2017 року в м. Вільносі (Литовська Республіка) відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс фото-, теле-, радіо- та друкованої журналістики «Матриця».

Фестиваль проводитиметься з метою підтримки й розвитку журналістики в Україні, поширення високих стандартів журналістської професії,  популяризації надбань української національної культури на міжнародному рівні.

Спільними зусиллями обласної влади та міжнародних організацій відбудовується Станиця Луганська

У період активних бойових дій у Станично-Луганському районі пошкоджено 3417 житлових будинків всіх форм власності, ще 260 – повністю зруйновані.

 

Минулого року служби зайнятості Луганської області надали роботу майже 14 тисячам безробітних

Минулого року служби зайнятості Луганської області надали роботу майже 14 тисячам безробітних

 

Сьогодні, 21 лютого, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

 

Луганщина запалила свічки до Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні

З нагоди третьої річниці трагічних подій на Євромайдані, 20 лютого, біля міського Палацу культури відбулась акція «Свіча пам’яті».

Понад сто лампад були запалені в пам’ять учасників Революції Гідності. Сотні людей прийшли вшанувати відвагу й силу духу громадян, які відстоювали ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України.

До акції також долучились заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, представники міської та районної влади, активісти громадських організацій та луганчани – учасники Майдану.

Луганщина вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого на сцені Сєвєродонецького обласного музичного училища імені
С.Прокоф’єва відбувся концерт академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича, присвячений Дню Пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик, військові, які сьогодні захищають терени нашої Батьківщини, студенти та представники громадських організацій.

ПРОПОЗИЦІЯ щодо участі у Міжнародній сільськогосподарській виставці «AGRITEQ-2017»

За інформацією Міністерства закордонних справ України, в період з 22 по 25 березня 2017 року в столиці Катару м. Доха відбудеться П’ята міжнародна сільськогосподарська виставка «Qatar International Agricultural Exhibition 2017» («AGRITEQ-2017»).

Захід проходитиме у виставковому центрі «Doha Exhibition and Conventional Center» під патронатом Прем’єр-міністра, міністра внутрішніх справ Катару шейха Абулли бін Халіфи Аль Тані.

«Фантомівці» Луганщини затримали партію електронних сигарет

Фіскальний наряд спецпідрозділу «Фантом» спільно з прикордонниками на незаконній переправі через річку Сіверський Донець поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району під час проведення перевірки затримали двох порушників.
 
Перший – громадянин села Передільське, на власній «Ниві» намагався переправити до тимчасово непідконтрольного Україні Слов’яносербська 300 кг вершкового масла на загальну суму понад 30 тис. грн.
 

Луганщина і Вінниччина налагоджують партнерські зв’язки через Агенції регіонального розвитку

У Вінниці відбулася зустріч директора Агенції регіонального розвитку Луганської області Рафаїла Гарєєва зі своїм вінницьким колегою Валерієм Нікітюком, директором Агенції регіонального розвитку Вінницької області, та головою ГО «Об’єднання переселенців «Спільна справа» Юрієм Зиковим.

У ході зустрічі обговорено перспективи спільної співпраці, питання роботи з міжнародними організаціями, можливості для реалізації проектів, зокрема, йшлося про будівництво технопарків.

Новини АТО: На Луганщині не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська вісім разів порушували «режим тиші».

 

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району чотири рази застосовувалися протитанкові ракетні комплекси та станкові протитанкові гранатомети.

 

Бойовики двічі відкривали вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї у напрямку смт Станиця Луганська. Також у районі працював ворожий снайпер.