Архів новин

13 февраля 2017

У сільгосппідприємствах області йде підготовка до весняно-польових робіт 2017 року

Для забезпечення посівної кампанії необхідно заготовити 53,9 тис. тонн мінеральних добрив. Станом на 13 лютого придбано 51,3 тис. тонн, що складає 95 % до потреби, в тому числі азотних – 40,0 тис. тонн, фосфорних – 11,3 тис. тонн.

Наприклад, у минулому році на цю дату було заготовлено лише 22,5 тис. тонн (47 %).

Насіння ярих зернових та зернобобових засипано 8,99 тис. тонн, що складає 81 % до потреби, з яких перевірено та відповідає посівним кондиціям 5,27 тис. тонн.

Також закуплено близько 23 % до потреби  насіннєвого матеріалу соняшника та 38 % насіння кукурудзи.

Сільські старости в об’єднаних громадах отримали чіткий статус та коло повноважень: Верховна Рада прийняла відповідний закон

9 лютого 2017 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону України № 4742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)». За це рішення проголосував 271 народний депутат. Законопроект більш чітко визначає статус старости шляхом визначення просторових меж його діяльності, кола повноважень, підстав та порядку дострокового припинення повноважень, гарантій діяльності тощо.

Обласна влада вшанувала ветеранів-афганців

Щороку 15 лютого в нашій країні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Близько 150 тис. українців пройшли через горнило «афганської війни».

На сьогоднішній день на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 1944 учасники бойових дій, 166 інвалідів війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням в період бойових дій на території інших держав та 40 членів сімей загиблого (померлого) ветерана війни.

Мирослав Пітцик: Нарешті відбувся довгоочікуваний день місцевого самоврядування у Верховній Раді

Верховна Рада прийняла законопроекти, що впливають на хід децентралізаційної реформи та діяльність об’єднаних громад. Про їх важливість для нашої країни та  проблеми, які ще належить вирішити, розповідає Виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик.

Інвестиційний і торговельний потенціал України буде представлено в чотирьох північноамериканських економічних центрах

З 2 по 14 березня 2017 року в чотирьох північноамериканських економічних центрах – Торонто (Канада), Нью-Йорк, Х'юстон і Сан-Франциско (США) – відбудеться VI серія конференцій «Invest & Trade in Ukraine». Організатори – A7 CONFERENCES та Міжнародна юридична фірма Dentons за підтримки Міністерства закордонних справ України.

Важкоатлети Луганщини на всеукраїнській першості завоювали три медалі

У місті Чернігів завершився кубок України з важкої атлетики, в якому взяли участь понад 200 спортсменів. На змаганнях Луганська область була представлена 11 спортсменами.

 

Так, серед чоловіків у своїй ваговій категорії до 69 кг чемпіоном став Олексій Шкурський. Сума двоборства становить 273 кг (ривок 120 кг, поштовх 153 кг). У тій же ваговій категорії Віталій Сергєєв став бронзовим призером з сумою двоборства 269 кг (ривок 128 кг, поштовх 141 кг).

 

Мінрегіон спільно з «Разом проти корупції» працює над впровадженням антикорупційних заходів

У Мінрегіоні відбулася робоча зустрів фахівців Міністерства із експертами Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції».

На зустрічі обговорювався стан впровадження заходів щодо запобігання корупції в Мінрегіоні, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 жовтня 2016 року № 803-р.

У Луганській області продовжуються роботи з розмінування

З 6 по 12 лютого  піротехніками Головного управління ДСНС в Луганській області було обстежено 3,55 га місцевості у Старобільському, Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 62 боєприпаси, а саме: 12 артилерійських снарядів, 8 мінометних мін, 4 ручних гранатих та 38 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

 

Загалом до розмінування залучалось 31 осіб та 12 одиниць техніки.

 

Освітня галузь об’єднаних територіальних громад у полі зору облдержадміністрації

З робочою поїздкою до Новопсковського району завітали директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк, радник голови облдержадміністрації з питань децентралізації на громадських засадах Сергій Тихоновський та директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов.

 

Мета поїздки – ознайомлення з діяльністю навчальних закладів Новопсковської об’єднаної територіальної громади та розглянути місцеві особливості реалізації реформи з децентралізації.

 

До уваги суб'єктів господарювання області!

Через технічні причини, інформація щодо виставкової діяльності, комерційних, інвестиційних та тендерних пропозицій іноземних партнерів, інших міжнародних заходів, які можуть бути цікавими суб'єктам господарювання області, розміщується на старій версії веб-сторінки Департаменту. Із зазначеною інформацією можна ознайомитись за посиланням http://old.loga.gov.ua/oda/about/depart/ved/news/  

Нові правила здійснення імпорту окремих категорій продовольчих товарів до Катару

Міністерством охорони здоров’я Держави Катар прийнято рішення, відповідно до якого з 1-го березня 2017 р. у країні вводяться нові правила здійснення імпорту окремих категорій продовольчих товарів, зокрема продукції птахівництва (м'ясо свійської птиці та супутні продукти, курячі яйця), а також червоного м'яса (баранина, яловичина).

Роз’яснення Мінсоцполітики щодо окремих питань практичної реалізації змін у законодавстві стосовно оплати праці

Міністерство соціальної політики щодо застосування Закону України від 06.12.2016 № 1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (далі – Закон) інформує.

Законом приведено поняття мінімальної заробітної плати у відповідність до європейської практики та міжнародних норм, зокрема шляхом:

- запровадження нової методології визначення мінімальної заробітної плати (як нижньої межі оплати праці, що гарантується державою);

Не перевищено епідеміологічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ (- 52,65%) в області

Станом на 10 лютого (шостий тиждень 2017 року) епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено (- 52,65 %).

При епідемічному пороговому рівні 91,0 захворюваність склала 43,09 на 10 тисяч населення.  

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3064 особи, з них 1927 (62,9 %) дітей до віком 14 років.

Госпіталізовано 142 хворих, у тому числі 109 дітей віком до 14 років.

Випадки захворювання населення області на грип не реєструвались.

Новини АТО: На Луганщині не вщухають обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району застосовувалися автоматичні і протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

 

Інформації щодо жертв та руйнувань не надходило.