Архів новин

08 февраля 2017

Відбулось засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

07 лютого 2017 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

В ході засідання обговорено питання щодо освоєння коштів інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що реалізовувалися у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та внесення змін до чинного законодавства.

У період з 27 по 29 березня 2017 року проходитиме 6-й Міжнародний економічний саміт в м. Мумбаї (Республіка Індія)

Всеіндійська асоціація промисловості запрошує взяти участь у 6-му Міжнародному економічному саміті, який проходитиме у період з 27 по
29 березня 2017 року в м. Мумбаї (Республіка Індія).

Тематикою заходу є «Розширення прав і можливостей жінок: підприємство, інновації та розвиток потенціалу». У його рамках передбачається проведення конференцій, виставкових заходів, зустрічей у форматі В2В, а також відвідання малих та середніх підприємств, якими керують жінки.

Увага! Шахраї!

Державна служба України з питань праці попереджає підприємців, що в регіонах зафіксовано випадки відвідування приватних підприємців шахраями під виглядом державних інспекторів, які нібито мають перевірити питання укладання трудових договорів та оплати праці найманих працівників. Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші. Про такі факти повідомили регіональні підрозділи Держпраці у  Київській, Дніпропетровській, Львівській та Полтавській областях.

 

У період з 01 по 04 червня 2017 року, у м. Сеул, Республіка Корея, заплановано проведення 32-ї туристичної виставки «Когеа Wогld Тгаvеl Fаіг» (КОТFА-2017)

У період з 01 по 04 червня 2017 року, у м. Сеул, Республіка Корея, заплановано проведення 32-ї туристичної виставки «Когеа Wогld Тгаvеl Fаіг» (КОТFА-2017). Зазначений захід вважається найбільшим в Республіці Корея у галузі туризму.

У минулорічній виставці «КОТFА-2016» взяли участь понад 3,5 тис. експонентів з 51-ї країн світу. Кількість відвідувачів заходу перевищила 95 тисяч осіб.

Проведені засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року щодо програмування проектних ідей до Плану заходів щодо реалізації Стратегії

6 – 7 лютого 2017 року у приміщенні Сєвєродонецької міської ради відбулися засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року за участю міжнародних експертів, органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації, громадських організацій та науковців.

Питання розвитку малого та середнього бізнесу області – в фокусі уваги облдержадміністрації

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його перший заступник Роман Власенко сьогодні, 8 лютого, провів нараду з питань розвитку малого та середнього бізнесу Луганщини та проведення в Сєвєродонецьку запланованого на березень поточного року заходу «Бізнес-Експо».

Невдовзі Луганщина доєднається до Всеукраїнської акції благодійності

Впродовж останніх 11 років Всеукраїнський благодійний фонд «Сердце до серця» проводить благодійні акції, метою яких є збір коштів для хворих дітей. На зібрані кошти фонд закуповує медичне обладнання та безкоштовно передає у користування в обласні дитячі лікарні України.

 

Фондом проводиться громадська діяльність з метою розвитку волонтерського руху в Україні. Організація збору коштів в рамках благодійної акції, є тільки один з методів реалізації данної мети.

 

З 1 січня 2017 року змінено підхід до визначення розміру допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу

6 грудня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про знесення змін до деяких законодавчих актів України», відповідно до якого вносяться зміни до низки Законів України, зокрема, до статті 5 Закону України «Про психіатричну допомогу» в частині надання грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, – на догляд за ним.

The State Administration met with representatives of the OSCE SMM

On February, 8 2017, in Luhansk Regional State Administration a meeting with representatives of the SMM OSCE was held. From Luhansk region on this meetin were Deputy Head of Luhansk Regional State Administration Yurii Klymenko and Director of Department of foreign affairs, foreign economic and investment activity Denys Denyschenko.

The delegation consisted of Maria Paola Pannacciulli – Managing Officer, Abdyraim Zhorokulov – Managing Officer and Tetyana Philypovich – administrator–translator.

В облдержадміністрації зустрілися з представниками СММ ОБСЄ

8 лютого 2017 року відбулася зустріч заступника голови Луганської  обласної державної адміністрації Юрія Клименка з представниками СММ ОБСЄ.  

До складу делегації ОБСЄ увійшли офіцери зі сприяння відновлення об’єктів інфраструктури в Луганській області Марія Паола Панначіулі та Абдираім Жорокулов, а також адміністратор-перекладач Тетяна Філіппович.

Участь у зустрічі також взяв директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

Зустріч керівництва ЛОДА з представниками СММ ОБСЄ

08 лютого 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч з представниками СММ ОБСЄ, в якій від Луганської області брали участь заступник голови обласної держадміністрації Юрій Клименко та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

Робоча нарада з питань розвитку малого та середнього бізнесу області.

     08 лютого 2017 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Р.Г. Власенка відбулася робоча нарада щодо обговорення питання розвитку малого та середнього бізнесу Луганської області та проведення запланованого на березень поточного року заходу «Бізнес-Експо» в місті Сєвєродонецьк.

Дві медалі завоювали сестри Сєліверстови на чемпіонаті України з сучасного п’ятиборства

Днями у столиці відбувся відкритий зимовий чемпіонат України з сучасного п’ятиборства серед юнаків та дівчат.

На змаганнях Луганщину представляли дві спортсменки, сестри Арина та Оксана Сєліверстови, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

За результатами виступу, у своїх вікових категоріях наші дівчата завоювали призові місця та привезли дві медалі.

Так, золото чемпіонату виборола Арина, яка набрала 990 очок. Срібло завоювала Оксана, з сумою п’ятиборства 972 очок.

Тренує спортсменок Андрій Ковальський.

Розглянуто питання утримання автодоріг загального користування області під час погіршення погодних умов

В облдержадміністрації відбулась нарада з питань утримання автодоріг загального користування області в осінньо-зимовий період, за участю директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергія Шелеста та представників Служби автомобільних доріг в Луганській області.яку провів

 

Благодійники шукають на Луганщині найкращих волонтерів

Національний конкурс «Благодійна Україна», засновником якого є Асоціація благодійників України, має на меті відзначити найактивніших і найкращих благодійників, волонтерів і меценатів країни унікальною нагородою «Ангелом добра».

 

За останні чотири роки його проведення до оргкомітету надійшло понад 1500 заявок від благодійних і громадських організацій , установ та громадян. Експерти «Зеленої книги української благодійності» називають конкурс найбільш ефективною і корисною подією для розвитку та промоції благодійності в Україні.

 

В облдержадміністрації обговорили перспективи розвитку спортивної сфери Луганщини в поточному році

Про це йшлося на засіданні колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації, яке провів його начальник Антон Волохов.

У заході взяли участь члени колегії, керівники установ і закладів молоді та спорту спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Під час роботи колегії було зазначено, що в умовах сьогодення для того, щоб спортсмени області були конкурентоспроможними під час виступів як на всеукраїнських, так і на всесвітніх аренах, необхідно приділяти увагу розвитку інфраструктури області та зберіганню тренерського потенціалу в регіоні.

Інформація про місця знаходження на території Луганської області пунктів обігріву

Перелік пунктів обігріву в містах та районах Луганської області станом на 8 лютого 2017 року:

Затверджено Регіональну цільову програму щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз своїм розпорядженням від 3 лютого 2017 року затвердив Регіональну цільову програму щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.

Питання захисту та підтримки переселенців є одним із найактуальніших на Луганщині, яка займає друге місце в Україні за кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Новини АТО: Луганщина знову під артилерійським вогнем

Протягом минулої доби та після півночі 20 разів відкривався вогонь вздовж всієї лінії розмежування, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу міста Попасна, смт Новотошківське, сіл Новозванівка, Новоолександрівка, Катеринівка і Троїцьке ворог 13 разів застосував самохідні артилерійські установки калібром 152 мм, 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, зенітні установки, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.