Архів новин

16 февраля 2017

Білокуракинщина відправила гуманітарну допомогу жителям Авдіївки

На заклик голови Луганської обласної державної адміністрації – голови обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза підтримати місто Авдіївку відгукнулися чимало жителів області.

Так, не стала осторонь загальноукраїнського лиха й Білокуракинщина.  

Райдержадміністрацією при підтримці райради та об’єднаної територіальної громади проведено акцію по збору гуманітарної допомоги постраждалим жителям Авдіївки.

В облдержадміністрації зустрілися з делегацією СММ ОБСЄ

16 лютого заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко зустрівся з представниками СММ ОБСЄ.

У зустрічі також взяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

Інформація щодо заходів з ліквідації наслідків вибухів на військових складах 29 жовтня 2015 року у Сватовому

У листопаді – грудні 2015 року за рахунок коштів резервного фонду Державного бюджету були виконані роботи, пов’язані з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, що склалась 29 жовтня 2015 у м. Сватове на загальну суму 24815,27 тис. грн. У тому числі виконані відновлювальні роботи 58 багатоповерхових житлових будинків, Сватівської обласної психіатричної лікарні, Сватівської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Сватівської загальноосвітньої школи № 6 та школи в с. Гончарівка, також виконано капітальний ремонт Сватівського РТМО.

 

В облдержадміністрації зустрілися з делегацією СММ ОБСЄ

16 лютого заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко зустрівся з представниками СММ ОБСЄ.

У зустрічі також взяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

До складу делегації ОБСЄ увійшли керівник Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ в Україні Томас Севен, член моніторингової місії ОБСЄ в Україні Фелікс Гісмера Барба та заступник керівника Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ Арне Далхауг.

Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку оголосило конкурс на фінансування мікропроектів організацій / установ / об'єднання (не підприємств) у 2017 році

За інформацією Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс Дніпро) оголошено конкурс на фінансування мікропроектів організацій / установ / об'єднання (не підприємств) у 2017 році.

Мікропроекти - це проекти з коротким терміном реалізації (макс. 6 місяців, завершення щонайпізніше 30.11.2017), які спрямовані на поліпшення умов життя та задовільнення основних потреб бідних і найбідніших верств населення та мають довгострокову дієвість.

Учасники «блокади» на Сході своїми діями в першу чергу шкодять державі – Президент

Своїми діями учасники блокування руху залізничного транспорту на лінії розмежування з окупованими територіями не блокують бойовиків, а в першу чергу шкодять всій державі, заявив Президент Петро Порошенко.

«У зв’язку з абсолютно безвідповідальними діями політиканів, які на темі блокування влаштували собі абсолютно цинічний піар на крові, виникли прямі загрози енергетичній безпеці держави. При чому загрози сьогодні розповсюджуються не лише на енергетичну галузь», – наголосив Глава держави на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

Працівника енергетичної галузі Луганської області відзначено почесним званням

Електромонтерові Лисичанського району електричних мереж товариства «Луганське енергетичне об’єднання» Олександру Назаренку Указом Президента України від 21 січня 2017 року №10/2017 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України» присвоєно почесне звання «Заслужений енергетик України»,

 

16 лютого цю високу державну нагороду вручив йому заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

«Для Луганщини ваша щоденна праця – це внесок у стабільну життєдіяльність енергосистеми регіону», – наголосив Юрій Клименко.

Виступ Президента Петра Порошенка на церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні

Шановні пані та панове!

Дорогі високодостойні родини Героїв Небесної Сотні!

Дорогі українці!

Дорогі Герої Небесної Сотні! Я щиро вірю, що вони зараз нас чують

Ми зібралися тут, на відрізку київської вулиці, де саме в цьому місці історія України назавжди змінилася. На цьому місці велике братство безстрашних людей заплатило найвищу ціну за свободу нашої з вами держави.

Тоді вони не знали, що беззбройними вступають в один з перших боїв за незалежність. Війна, яка триватиме не один рік, забере на небеса ще не одну сотню героїв.

Мінрегіон спрощує умови для виконання низки будівельних робіт

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розроблено перелік будівельних робіт, що не потребують дозволів Державної архітектурно-будівельної інспекції на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Децентралізація: нові можливості розвитку громад за підтримки DESPRO

15 лютого заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян зустрівся з представниками швейцарсько-українського проекту DESPRO: директором Кірстеном Юргом, експертами В’ячеславом Козаком та В’ячеславом Сороковським, спеціалістом Юлією Локшиною. У ході зустрічі було обговорено перспективи двосторонньої співпраці з метою підтримки процесу децентралізації влади у Луганській області.

На Луганщині ціни на ряд продовольчих товарів нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду лютого 2017 року на підконтрольній українській владі території області склалася наступна цінова ситуація, яка залежить від загальноекономічних тенденцій, що мають місце на споживчому ринку України.

Новини АТО: внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один зазнав поранень

Ввечері 15 лютого внаслідок трьох обстрілів з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, зенітних установок та великокаліберних кулеметів поблизу села Кримське Новоайдарського району загинув наш воїн, ще один отримав поранення.

 

Також бойовики пошкодили залізничну гілку на перегоні «Світланове – Шипілове» у районі непідконтрольному українській владі.

 

Крім цього, протягом минулої доби та після півночі російсько-окупаційні війська шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Інформація про виплати коштів вкладникам ПАТ «Платинум Банк»

ФОНД ГАРАНТУВАННЯ РОЗПОЧИНАЄ ВИПЛАТИ КОШТІВ ВКЛАДНИКАМ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПЛАТИНУМ БАНК»

З 15 лютого 2017 року до 06 березня 2017 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює виплати коштів вкладникам ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПЛАТИНУМ БАНК» за договорами, строк дії яких закінчився до 11 січня 2017 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Виплати коштів будуть здійснюватися через установи чотирьох банків-агентів Фонду.

Уряд переводить ТЕС в енергоощадний режим

Через «блокаду» тимчасово непідконтрольних територій України, що спричинило штучний дефіцит антрацитового вугілля, з якого виробляється третина всієї електроенергії в країні, Уряд ухвалив рішення про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії. Відповідне рішення сьогодні прийнято Кабінетом Міністрів України.