Архів новин

17 февраля 2017

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні завжди буде у наших серцях

З яким сумом і з якою гордістю вже три роки поспіль ми згадуємо події на Майдані. Масові акції протесту в центрі Києва зібрали тисячі наших співгромадян з різних куточків України.

Протягом кількох місяців усі українці переживали за долю протестуючих, які захищали краще майбутнє своєї країни, права і свободи людини,  боролися проти беззаконня та свавілля злочинної влади.

З болем ми згадуємо, що за період протистояння на Євромайдані загинуло більше сотні людей. Це були прості лікарі, вчителі, художники, студенти – справжні патріоти – з великою любов’ю до України у серці.

У Трьохізбенці відновлюється школа, пошкоджена внаслідок ворожих обстрілів

Унаслідок систематичних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ було пошкоджено будівлю Трьохізбенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де вибухом повибивало  понад 20 вікон та 13 дверей.

 

Завдяки Всеукраїнській благодійній організації «Глобальна синергія» у рамках проекту «Розвиток чистої енергії, пом'якшення змін клімату, екологічна освіта» вже встановлено двері, а зараз тривають роботи з встановлення вікон та склопакетів.

 

Вже скоро діти повернуться до своїх теплих та відновлених класів.

Проект «Наш Майдан!» стартував на сторінці облдержадміністрації у Facebook

Сьогодні, 17 лютого, до Дня Героїв Небесної Сотні відбулось засідання «круглого столу» під назвою «Значення Майдану», в якому взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та представники громадських організацій області.

У ході засідання обговоренні питання щодо плану обласних заходів з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні у 2017 році.

Вітаючи присутніх, директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко зазначив, що учасники мають змогу відкоригувати план заходів та запропонувати свої ідеї.

Сергій Савчук: Участь ПриватБанку у програмі «теплих» кредитів – додаткова можливість для громадян залучити дешевші кошти на утеплення

16 лютого 2017 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та Голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак підписали Договір про взаємодію в рамках Урядової програми «теплих» кредитів. Таким чином, цьогоріч українці зможуть залучати дешеві кошти по програмі на впровадження енергоефективних заходів у своїх будинках у 4-ох державних банках: ПриватБанку, Укргазбанку, Укрексімбанку та Ощадбанку. Держава та місцева влада, як і в попередні роки, відшкодує населенню частину цих коштів.

Порада водіям: не користуйтеся автомобілями у період ускладнення погодних умов

Рятівники закликають водіїв без особливої потреби не виїжджати на особистому транспорті у період ускладнення погодних умов, а якщо вже така необхідність виникла, то подбати про особисту безпеку та належний технічний стан автомобіля. В умовах снігопаду необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижайте швидкість поступово, а при зупинці ввімкнути аварійну світлову сигналізацію.

 

Agri Invest Forum 2017

IV Міжнародна конференція аграрних інвесторів

27 квітня 2017 Виставковий центр "АККО Інтернешнл",
м. Київ, Проспект Перемоги, 40-б Парк ім. О.С.Пушкіна

Захід організований Всеукраїнською Аграрною Радою (ВАР) спільно з Ukrainian Agri Investment Council за підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку.

Учасники форуму дізнаються з перших рук, якою буде державна підтримка галузі у 2017 році, чого очікувати від земельної реформи, які виклики ставлять перед агробізнесом зовнішні відносини України та як максимізувати ефект від інвестицій.

Робота життєво важливої інфраструктури в умовах екстремальної ситуації в енергетиці на контролі облдержадміністрації

Понад три тижні триває блокада залізничних шляхів у зв’язку з чим  припинилося постачання вугілля антрацитової групи із зони проведення АТО на теплові електричні станції.

Президент України своїм Указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року «Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури».

Список діючих представників Торгово-промислової палати України за кордоном

З метою розширення партнерських зв’язків суб’єктів господарювання області з закордонним бізнесом надаємо список діючих представників Торгово-промислової палати України за кордоном, котрі уповноважені надавати вітчизняним товаровиробникам допомогу у налагодженні ділових стосунків з можливими партнерами країни перебування*.

 

АВСТРАЛІЯ

Романів Стефан

Тел.: 00 613 9375 1781

Факс: 613 9326 1065

Моб.: 00 0419 531 255

Інформація про галузеві агропромислові асоціації Євросоюзу

З метою налагодження та розвитку торгово-економічних зв’язків з країнами ЄС, отримання необхідної інформації або підтримки щодо виходу на ці ринки пропонуємо ознайомитись з інформацією про галузеві агропромислові асоціації Євросоюзу*.

 

Не перевищено епідпорог захворюваності на ГРВІ та грип на жодній території Луганщини

Станом на 17 лютого (сьомий тиждень 2017 року) епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 55,9 %).

При епідемічному пороговому рівні 92,9 захворюваність склала 40,9 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2913 особи, з них 1808 (62,1 %) дітей до віком 14 років.

Госпіталізовано 130 хворих, у тому числі 94 дитини віком до 14 років.

Випадки захворювання населення області на грип не реєструвались.

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

16 лютого в Головному управлінні ДСНС України у Луганській області у режимі відеоконференції під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося позачергове засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій в системах життєзабезпечення в умовах введення надзвичайних заходів в енергетичній галузі.

Новий порядок контролю за збутом халяльної продукції в ОАЕ

За інформацією МЗС України з лютого 2017 року в Об’єднаних Арабських Еміратах буде застосовуватись новий порядок контролю за збутом халяльної продукції, про що повідомило Управління Стандартизації та Метрології ОАЕ (Emirates Authority For Standardization & Metrology, ESMA).

У зв’язку з цим, українським органам та центрам сертифікації, що видають сертифікати «Халяль» необхідно пройти процедуру реєстрації в ESMA.

Представники облдержадміністрації переймають досвід у польських колег

У рамках проектів ПРООН «Відновлення та налагодження миру» Компонент «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації» та Жінки ООН «Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадян України», з 12 по 23 лютого триватиме навчальний візит делегації Луганської облдержадміністрації до Республіки Польща.

 

Мета – вивчення досвіду з питань децентралізації та місцевого самоврядування.

 

Учасниками програми стали перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, керівники структурних підрозділів та співробітники ОДА.

 

Новини АТО: На Луганщині ворог продовжує обстріли на всіх напрямках

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж всієї лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району тричі відкривався вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

 

У напрямку села Кримське Новоайдарського району застосовувалися 82-мм міномети та БМП.