Прес-центр17 лютого 2017, 15:02

Проект «Наш Майдан!» стартував на сторінці облдержадміністрації у Facebook

Сьогодні, 17 лютого, до Дня Героїв Небесної Сотні відбулось засідання «круглого столу» під назвою «Значення Майдану», в якому взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та представники громадських організацій області.

У ході засідання обговоренні питання щодо плану обласних заходів з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні у 2017 році.

Вітаючи присутніх, директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко зазначив, що учасники мають змогу відкоригувати план заходів та запропонувати свої ідеї.

Під час засідання було зазначено, що облдержадміністрація планує виступити організатором низки заходів, а саме: акції пам’яті «Небесної Сотні. На сторожі Гідності», проведені тематичних виставок у міських та районних бібліотеках.

У навчальних закладах області відбудеться патріотичні уроки, лекції, бесіди за участю ветеранів війни та військової служби, українського визвольного руху та антитерористичної операції. Також учні області матимуть змогу переглянути фільми «Дебальцеве» та «Аеропорт».

У вищих навчальних закладах області планується провести науково-практичні конференції, семінари із запрошенням учасників революційних подій України у 2004, 2013-2014 роках та АТО.

Наприкінці місяця в кожному місті та районі Луганської області буде представлена пересувна виставка «Пам’яті Героям Небесної Сотні».

«Сьогодні в соціальній мережі Fecebook стартував спільний проект Луганської обласної військово-цивільної адміністрації і громадськості «Наш Майдан!» – зазначив Олександр Костенко. – Мета його полягає в тому, щоб кожен мешканець Луганської області мал змогу побачити фотографії, де відображені події, які відбувалися під час Революції Гідності. Якщо є подібні світлини, то ми залюбки їх опублікуємо».

У свою чергу учасники засідання запропонували свої ідеї. Так, керівник луганської ініціативної групи «Національного корпусу» Владислав Кирілов запропонував встановити у Сєвєродонецьку пам’ятний знак Героям Небесної Сотні.