Архів новин

06 февраля 2017

Перевантаження з автотранспорту в залізничні вагони дадуть змогу зберегти автомобільні дороги та знижати втроє витрати аграріїв

Сьогодні, 6 лютого, відбувся запуск унікального для Луганської області логістичного підприємства «Левада», яке спеціалізується на перевантаженні сільської продукції з автомобільного транспорту на залізничний.

Участь в урочистому відкритті взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц,  народний депутат України Віталій Курило, засновник приватного сільськогосподарського підприємства «Левада» Олександр Агарков.  

В Луганській області відкрито логістичне підприємство «Левада» для перевезення сільгосппродукції

Сьогодні, 06 лютого о 10.00 у місті Сєвєродонецьк, по вулиці Сметаніна, 1г  відбулася урочиста церемонія запуску логістичного підприємства «Левада», яке є унікальним підприємством Луганської області, що спеціалізується на перевезенні сільгосппродукції і сприяє її транспортуванню в інші регіони України.

Потужність перевантаження зернових з автомобільного транспорту на залізничний становить 100 тон на годину та 900 тон на добу.  

Після підвищення мінімальної зарплати у країні створюються нові робочі місця, зменшилася чисельність безробітних та відбувається детінізація економіки, – нарада під головуванням Прем’єр-міністра

Статистичні показники січня свідчать про позитивний вплив на економіку підвищення удвічі мінімальної заробітної плати до 3200 грн: у січні в країні було створено 28 тис. нових підприємств, на 16 % зменшилася чисельність безробітних та відбувається детінізація економіки.

«Фантомівці» припинили незаконний бізнес із закупівлі, зберігання та реалізації бензину

Співробітники спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів) разом із слідчими слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Луганській області виявили групу осіб, які у місті Старобільськ здійснювали незаконну закупівлю, зберігання і реалізацію бензину.

ПРОЕКТ "Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС"

Проект ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в України зі стандартами ЄС» розпочав свою роботу з кінця 2013 року щодо запровадження реформ державних закупівель та щодо розвитку системи моніторингу і контролю державної допомоги, відповідно до міжнародних зобов’язань України, зокрема, згідно з положеннями Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Рятувальники Луганської області допомагають жителям села Кримське

Село Кримське Новоайдарського району знаходиться на відстані півкілометра від позицій російсько-окупаційних військ. В умовах військової агресії автошляхи поблизу населеного пункту стали непридатними для пасажироперевезень.

 

На допомогу жителям Кримського прийшли співробітники Головного управління ДСНС в Луганській області, які здійснюють перевіз пасажирів до Лисичанська.

 

Завдяки броньованому автомобілю марки «Камаз» близько 30 жителів Новоайдарщини мають змогу щотижня купувати необхідні продукти, відвідувати лікарні, банки та соціальні служби.

 

Не станьте жертвою шахраїв! Поліція Луганщини звертається до громадян

Останнім часом до поліції звертається все більше громадян, яких ошукали шахраї. Працівники поліції закликають громадян бути пильними та обачними. Не довіряйте особам, які намагаються під будь-яким приводом вас ошукати. Не зволікаючи, звертайтеся до найближчого відділу поліції або телефонуйте «102». Розповідайте своїм друзям, рідним та близьким про те, які види шахрайств сьогодні розповсюджені і як потрібно діяти, щоб не стати жертвою злочину.

Банківські шахраї

Міжнародна організаця з міграції (МОМ) реалізує Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та постраждалого від конфлікту населення в Україні»

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) реалізує Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що фінансується Європейським Союзом. Цей Проект триватиме з січня 2017 до липня 2018 року.

 

МОМ є провідною міжнародною організацією в галузі міграції, що тісно співпрацює з урядовими, міжурядовими та неурядовими партнерами.

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії знову подарував слухачам зустріч з вічної музикою

Минулої суботи у Сєвєродонецьку відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії. Під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича музиканти виконали два величних твори класичної музики.

У першому відділенні музичного вечору слухачам була представлена «Героїчна» Симфонія № 3, мі-бемоль мажор, Людвіга ван Бетховена. У цьому великому творі геніальний композитор втілив силу волі, велич смерті та творчу міць. Він розповів у своїй музиці про все героїчне, що взагалі може бути притаманне людині.

На Луганщині підбили підсумки роботи органів пенсійного Фонду у 2016 році

У місті Кремінна відбулося виїзне засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, присвячене результатам роботи органів Фонду у минулому році.

У роботі колегії взяли участь перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова, керівники структурних підрозділів і підпорядкованих управлінь Фонду області та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук .

Новини АТО: внаслідок обстрілу бойовиків поранено українського військовослужбовця

Ввечері минулої доби поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району внаслідок обстрілів з автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зазнав поранень український військовослужбовець. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Крім того, протягом минулої доби 12 разів відкривався вогонь вздовж лінії розмежування.

Представники громад Луганської області взяли участь у навчальному семінарі проекту «Запуск регіонів: Донбас»

18-28 січня в місті Миргород відбувся перший етап із серії навчальний семінар для учасників з Луганської та Донецької областей проекту «Запуск регіонів: Донбас». Проект здійснюється Українським інститутом міжнародної політики у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).