Архів новин

20 февраля 2017

На Луганщині відзначили юних науковців

18-19 лютого 2017 року в Луганському державному медичному університеті відбувся XXІІІ обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

 

Спеціальний буклет, присвячений захисту інтересів вітчизняних товаровиробників на зовнішніх ринках

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило спеціальний буклет, присвячений захисту інтересів вітчизняних товаровиробників на зовнішніх ринках.

У буклеті представлено інструменти торговельного захисту (антидемпінгові, компенсаційні та захисні заходи) держави у зовнішній торгівлі, основні етапи розслідування та рекомендації експортерам у випадках таких розслідувань.

Бізнес-посібника з експорту одягу та взуття до ЄС

7 лютого 2017 року відбулася презентація бізнес-посібника з експорту одягу та взуття до ЄС. Український центр сприяння інвестицій та торгівлі (ITFC) розробив посібник на замовлення Міністерства економічного розвитку і торгівлі та сприяння і Офісу з просування експорту. Проект підтримало Посольство Королівства Нідерландів в Україні.

На півночі Луганщини розпочало мовлення радіо «Пульс»

Наприкінці минулого тижня у північних районах Луганської області в FM-діапазоні почало мовлення радіо «Пульс» Філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція».

 

Так, жителі міста Сватове мають змогу почути його на частоті 103,5, смт Біловодськ – 102,1, смт Марківка – 102,9 та села Зоринівка Міловського району – 100,1.

Довідково

 

Податківці виявили підпільну АЗС у Кремінній

Співробітники спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» виявили та припинили діяльність чергової підпільної автозаправної станції.
Фіскальний наряд спецпідрозділу спільно із слідчими податкової міліції Головного управління ДФС у Луганській області під час проведення перевірки встановили, що на АЗС у м. Кремінній в значних обсягах здійснювалась реалізація бензину та дизпалива виробництва РФ, що мають контрабандне походження.

Звернення Президента у зв’язку з Днем Героїв Небесної Сотні

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, за право свого народу стати рівноправним членом спільноти вільних націй, за демократичні принципи, що гарантують кожній людині повагу до її гідності та можливість вільно жити і розвиватися.

Доленосні події, які відбулися три роки тому у самому серці України, сколихнули увесь світ. Перемога Революції Гідності зірвала давно виплекані плани Москви щодо упокорення України, поступового перетворення її у підімперську колонію та подальшої експансії.

Розроблений план з будівництва і реконструкції житла для переселенців

У рамках Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки, яка введена в дію розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, розроблений план з будівництва і реконструкції житла для переселенців.

Зазначена програма включає в себе сім пріоритетних напрямів. Один з них – забезпечення права ВПО на житло.

Інформація про об’єкти приватизації

З метою активізації продажу об’єктів державної власності, що розташовані на території Луганської області, залучення до приватизації інвесторів та розширення кола потенційних покупців шляхом підвищення рівня їх поінформованості, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Луганській області звертається з питання налагодження співпраці щодо залучення потенційних інвесторів для більшої їх обізнаності на регіональному рівні та залученню до приватизації об’єктів державної власності.

Representatives of State Administration adopt practices from Poland colleagues

The study visit of Luhansk regional state administration delegation in the Republic of Poland within the framework of UNDP project “Recovery and Peacebuilding” “Local government and decentralizationreform” component and UN Women “Governance and reconciliation recovery management in the crisis affected hromadas of Ukraine”will lastfrom 12 to 23 February.

The goal is to study the experience on decentralization and local self-government.

Президент: Рішення РФ про визнання так званих паспортів «ДНР» і «ЛНР» є черговим доказом російської окупації та порушенням міжнародного права

«Для мене – це є черговим доказом російської окупації та порушенням міжнародного права. Дуже символічно та цинічно, що це відбулося під час проведення Мюнхенської конференції по безпеці», - наголосив Глава держави під час спілкування з представниками ЗМІ у Мюнхені.

Президент України зазначив, що під час зустрічі проінформував Віце-президента США Майка Пенса про це рішення президента Росії Путіна.

 

У Луганській області не припиняються роботи з розмінування місцевості

Рятувальники Луганщини продовжують роботи з розмінування місцевості. За минулий тиждень з 13 до 19 лютого піротехніками було обстежено 2,53 га місцевості у Старобілському, Станично-Луганському, Попаснянському та у Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 61 боєприпас, а саме : 9 артилерійських снарядів, 8 мінометних мін, 6 ручних гранат та 96 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

 

Загалом, до розмінування залучалось 31 піротехнік та 12 одиниць техніки.

 

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Дорогі земляки!

Сьогодні ми вшановуємо подвиг учасників Революції Гідності та увічнюємо світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Три року тому тієї холодної зими історія нашої країни змінилася – ми стали сучасниками великих подій, нового етапу державотворення, формування української політичної нації, утвердження європейських цінностей.

Наші співгромадяни віддали найдорожче – свої життя – за гідне майбутнє України, за високі ідеали свободи і гідності.

Новини АТО: Внаслідок обстрілу бойовиків поранено місцеву жительку

Вчора вдень до Щастинської міської лікарні доставлено мешканку села Артема Станично-Луганського району, яка отримала вогнепальне поранення внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї з непідконтрольної українській владі території.

 

Крім того, вздовж лінії розмежування російсько-окупаційні війська чотири рази порушували «режим тиші».

 

Зокрема, по укріпленнях сил АТО поблизу сіл Новоолександрівка і Новозванівка Попаснянського району противник двічі відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів.