Архів новин

01 февраля 2017

На Луганщині буде розпочато реалізацію програми міжнародної організації для громад

З 2014 року представництво Міжнародної організації з міграції реалізує проекти, направлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Проект «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що фінансується Європейським Союзом, буде триватиме з січня 2017 року до липня 2018 року.

 

Основною метою проекту є задовільнення потреб переселенців у інтеграції і сприянні їх соціальної адаптації.

 

Юрій Гарбуз з робочою поїздкою перебуває у Сватівському районі

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з робочою поїздкою перебуває у Сватівському районі. Разом з головою Сватівської райдержадміністрації Дмитром Мухтаровим та головою Сватівської районної ради Вітою Сліпець очільник області ознайомився з роботою низки підприємств та комунальних установ Сватового, провів прийом громадян, а також проведе робочу нараду.

В області активізовано роботу щодо захисту соціально вразливих верств населення в осінньо-зимовий період

Під час осінньо-зимового періоду 2016-2017 років Луганською облдержадміністрацію та територіальними органами соціального захисту передбачено комплекс заходів з надання населенню відповідної підтримки:

- діють оперативні штаби для вжиття заходів під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період;

- проводиться обстеження соціально-побутових умов проживання найбільш вразливих категорій громадян (безпритульних громадян, одиноких непрацездатних громадян, осіб похилого віку, інвалідів, тощо);

- активізовано роботи служб соціального патрулювання в населених пунктах;

Громадськість та силовики Луганщини обговорили ситуацію з КПВВ, ЛЕО та «економічною блокадою»

З метою розібратися в ситуації з функціонуванням контрольно-пропускних пунктів в’їзду/виїзду (далі – КПВВ) у Луганській області та створенням безпечних умов їх перетину, висловити своє ставлення до «економічної блокади» Донбасу та розглянути проблемні питання енергозабезпечення регіону, громадськість Луганщини ініціювала зустріч із представниками силових структур області та керівництвом облдержадміністрації.

Інформація для підприємців Луганщини

Гуманітарну допомогу для мирних жителів міста Авдіївки Донецької області слід доправляти до Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації (контактна особа Гаркуша Олександр Іванович, тел.: 050-473-11-97).

Ми повинні підтримати Авдіївку! – Юрій Гарбуз

Ми, луганчани, пам’ятаємо, як у 2006-му замерзав Алчевськ, як восени 2015-го без даху над головою залишились сватівчани, і вся країна відгукнулась на біль Луганщини. Людям, що потерпали від холоду, надали усе необхідне  для більш-менш нормального життя у кризовий ситуації.

На Луганщині триває моніторинг ситуації з виплатою мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня 2017 року підвищена до 3200 грн

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання тимчасової робочої групи при облдержадміністрації з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Володимир Гройсман: Нам потрібна якісна освіта, яка буде готувати конкурентну людину з відповідними знаннями

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок провів круглий стіл, присвячений обговоренню пріоритетних напрямів у галузі освіти і науки, які включено до розділу ІІІ «Розвиток людського капіталу» проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

Новини АТО: внаслідок масованих на Луганщині обстрілів пошкоджена школа, перебиті системи водо- та електропостачання

Внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби пошкоджена низка інфраструктурних об’єктів, - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.