Архів новин

24 февраля 2017

Відбулась координаційна нарада щодо протидії злочинності

У приміщенні прокуратури Луганської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, у якій взяв участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Захід відбувся під головуванням прокурора Луганської області Володимира Янка та за участі керівників правоохоронних органів, Апеляційного суду Луганської області та запрошених керівників органів державного контролю.

 

Під час наради розглянуто питання протидії злочинності на території Луганської області у 2016 році.

 

На базі Луганського регіонального відділення Асоціації міст України розпочинається впровадження нового проекту ПРОМІС

Цей проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) спрямовано на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

За дорученням Юрія Гарбуза розроблено проект Регіональної цільової програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань у Луганській області на 2017-2019 роки

Цю програму на засіданні колегії обласної державної адміністрації представлено т.в.о. директора, заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Ольга Рибалка. Програма фінансуватиметься з обласного, міських та районних бюджетів. Загальний прогнозований обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить 53726,25 тис. грн, а саме: 31172,50 тис. грн з обласного бюджету, 14893,0 тис. грн – з районних та міських бюджетів, 1666,648 тис. грн – з коштів інших джерел.

 

Спецслужби Росії продовжують спроби вербування українських заробітчан

Контррозвідники Служби безпеки України викрили чергову спробу схилити громадянина України до конфіденційного співробітництва зі спецслужбами Російської Федерації.

На Луганщині відбувся практикум застосування законодавства на тему: «Бюджети громад. Підвищення ефективності управління видатками місцевих бюджетів»

Даний захід організовано Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проекту ПУЛЬС (USAID). В практикумі прийняли участь 20 представників управлінь та відділів фінансів міських та селищних рад Луганської області, а саме: м.Сєвєродонецьк, м.Лисичанськ, м.Рубіжне, м.Кремінна, м.Привільне, сел.Петропавлівка, а також Чмирівська об'єднана територіальна громада.

У 2016 році зібрано найбільший врожай зернових культур за останні вісім років

На територіях Луганської області, підконтрольних українській владі, знаходиться 1462,6 тис. га земель сільськогосподарського призначення, з них – 984,5 тис. га ріллі.

Виробництво сільськогосподарської продукції здійснюють у 1062 агропромислових формувань та 45,2 тис. особистих селянських господарств.

За попередніми даними Державної служби статистики України індекс обсягу сільськогосподарського виробництва у минулому році порівняно з 2015 р. становив 118,7 %, у тому числі продукції рослинництва – 128,9 %, тваринництва – 82,0 %.

Оновлено Класифікатор митниць ДФС

Наказом Державної фіскальної служби України від 19.01.2017 року № 26 затверджено новий Класифікатор ДФС, митниць ДФС та їх структурних підрозділів. У зв'язку з прийняттям нового, втратив чинність попередній Класифікатор 2016 року.

Новий Класифікатор ДФС набув чинності з 1 лютого 2017 року і буде застосовуватися при заповненні митних декларацій та митному оформленні.

Міжурядова Угода для поліпшення виконання податкових правил застосування FATCA між Україною та США

07 лютого 2016 року підписано міжурядову Угоду для поліпшення виконання податкових правил застосування Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) між Україною та США.

В Україні впроваджується автоматичний податковий обмін з США.

FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) - закон про закордонних рахунках у США, згідно з яким всі фінансові організації повинні автоматично розкривати відомості про рахунки американських платників податків і компаній.

Ми підтримуємо об’єднання громад відповідно до Перспективного плану, – Юрій Гарбуз про децентралізацію у Луганській області

Децентралізація є одним з ключових пріоритетів діяльності облдержадміністрації. Після тривалих дискусій та погоджень деякі громади повертаються до ідей об’єднання згідно з Перспективним планом.

Сьогодні заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян провів робочу зустріч з сільськими і селищними головами населених пунктів Кремінського району, які згідно з Перспективним планом мають увійти до Красноріченської громади.

Індекс промислової продукції у минулому році збільшився та склав 138,0 %

На підконтрольній українській владі території виробничу діяльність здійснюють 513 промислових підприємств, з них: 7 – великих, 97 – середніх та 409 – малі.

Індекс промислової продукції у січні-грудні минулого року у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року збільшився та склав 138,0 % (2015 рік – 34,0%).

Обсяг реалізованої промислової продукції за 2016 рік становив 36,9 млрд грн.

«Фантом» затримав півтонни м’яса

23 лютого 2017 року фіскальний наряд спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з батальйоном поліції «Луганськ-1» та прикордонниками на незаконній переправі через річку Сіверський Донець поблизу с. Лобачево затримав «ВАЗ».

На ньому мпшканка смт Станиця Луганська намагалася переправити до тимчасово непідконтрольного Україні  с. Жовте 500 кг м’яса на суму понад 50 тис. грн.

За даним фактом складено протокол за ч.1 ст.204-3 КУпАП.

Безпечні пологи у зоні АТО: відбулася передача обладнання для пологового будинку Луганської області

У рамках реалізації проекту із надання гуманітарної допомоги на сході України Фонд народонаселення ООН (ФН ООН) 23 лютого у Києві, відбулась передача неонатальних інкубаторів, фетальних моніторів, функціональних ліжок та медичних наборів у пологовий будинок міста Рубіжне.

 

Бойові дії на сході України негативно вплинули на доступ населення до якісної, своєчасної та високоспеціалізованої акушерської та неонатологічної допомоги. Медичні заклади третинного рівня залишилася на територіях, не підконтрольних уряду України.

 

Не перевищено епідпорог захворюваності на ГРВІ та грип на жодній території Луганщини

Станом на 24 лютого (за восьмий тиждень 2017 року) епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 55,7 %).

При епідемічному пороговому рівні 88,3 захворюваність склала 39,2 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2784 особи, з них 1756 (63,1 %) дітей до віком 14 років.

Госпіталізовано 122 хворих, у тому числі 89 дитини віком до 14 років.

Випадки захворювання населення області на грип не реєструвались.

Обласна влада стримує подорожчання хлібу в області

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц провів нараду з питань цінової ситуації на хліб на території області та заходів щодо її стабілізації.  

Інформація для бажаючих допомогти Авдіївці

Для надання допомоги жителям міста Авдіївка повідомляємо реквізити для забезпечення заходів, пов’язаних з ліквідацією надзвичайної ситуації, що сталася у місті:

 

Одержувач – Авдіївське УК / м.Авдіївка/ 50110000;

Код на ЄДРПОУ – 37990735;

Рахунок – № 31513931700014;

Банк – ГУДКСУ у Донецькій області;

Код банку – 834016.

Новини АТО: окупанти обстрілюють Луганщину із забороненої Мінськими домовленостями зброї

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях сил АТО поблизу міста Попасна, сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Троїцьке сім разів застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів, БМП, зенітні установки та стрілецька збря.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району бойовики вели обстріл з протитанкових гранатометів.

Повідомлень про втрати та руйнування не надходило.