Архів новин

15 февраля 2017

На Луганщині СБУ вилучила зброю та наркотики

На Луганщині співробітники Служби безпеки України у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжують заходи з попередження незаконного витоку засобів ураження із району антитерористичної операції.

У Кремінському районі області правоохоронці «роззброїли» двох місцевих мешканців, які зберігали вдома засоби ураження, призначені для збуту, повідомляє Управління СБУ в Луганській області.

В облдержадміністрації формують комісію з оцінки корупційних ризиків в апараті та структурних підрозділів

Відповідно до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації від 15 лютого 2017 року №74 «Про проведення оцінки корупційних ризиків» сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації доручено підготувати проект розпорядження про утворення комісії з оцінки корупційних ризиків в апараті облдержадміністрації та її структурних підрозділах.

Презентовано модель управління децентралізації у секторі «місцеві бюджети»

На стратегічній сесії щодо секторальної децентралізації у сфері «місцеві бюджети» визначено матрицю реформи, операційні цілі та завдання на 2017 рік. Сесію ініційовано Мінрегіоном спільно з Мінфіном, Мінкультури, МОН, МОЗ, представниками Проектного офісу секторальної децентралізації та Проекту EDGE.

Презентовано модель управління процесами реформи децентралізації в секторі «місцеві бюджети». Модель орієнтована на досягнення результату в умовах стратегічного планування та моніторингу виконання завдань. 

В облдержадміністрації обговорили заходи щодо пропуску льодоходу та протидії повеней і паводків

Сьогодні, 15 лютого відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Його провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, Головного управління ДСНС в Луганській області, райдержадміністрацій та правоохоронних органів.

 

«Фантомівці» Луганщини викрили підпільну АЗС у Старобільську

Співробітники спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» викрили підпільну автозаправну станцію в Старобільську.

Встановлено, що з виробничої бази здійснювалася торгівля бензином і дизпаливом виробництва РФ, які мають контрабандне походження.

Під час проведення обшуку в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 КК України вилучено товарно-матеріальні цінності орієнтовною вартістю 500 тис. грн. Серед них: 3 тис. літрів дизельного палива і бензину, цистерни для зберігання, два автозаправних блокпункти, обладнання для перекачування.

На Луганщині вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні, 15 лютого, у Сєвєродонецьку з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг і покладання квітів.

Віддати шану тим, хто з честю виконав свій обов’язок, прийшли заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян, представники міської влади та громадських організацій.

Мітинг розпочався з панахиди за всіма загиблими солдатами й офіцерами, які брали участь у «гарячих точках» в інших державах.

Луганчанка – бронзова призерка міжнародного легкоатлетичного турніру

11 лютого у Бельгії (місто Гент) відбувся міжнародний легкоатлетичний турнір IFAM Meeting, який входить до серії European Athletics Indoor Permit Meetings.

До збірної команди України увійшла представниця Луганської області Єлизавета Бризгіна.

Так, у ході змагань наша легкоатлетка потрапила до призової трійки з бігу на 400 метрів та з результатом 54.13 с посіла третє місце.

Вітаємо нашу спортсменку та її тренера Олену Рурак!

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 1989 року останню колону радянських військ було виведено з Афганістану. Цього дня ми традиційно вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав. Понад 160 тисяч українців пройшли через горнило афганської війни, з них 3360 не повернулися додому.

На жаль, сьогодні через підступність Північного сусіда Україна перетворилася на сумнозвісну «гарячу точку». На захист рідної землі, використовуючи бойовий досвід наших воїнів-інтернаціоналістів, мужньо стали учасники АТО.

На автодорогах Луганщини ліквідують наслідки негоди

З 14 лютого 2017 року на території Луганщини відзначається значне погіршення погодних умов: сильні снігопади, посилення поривчастого вітру. Звідси  ускладнений рух транспорту.

Найбільш несприятлива ситуація у ніч 15 лютого та на цей час складається на автошляхах у Новопсковському, Білокуракинському, Марківському та Троїцькому районах. Різкий сильний вітер (до 20 м/с) намітає сніг на проїжджу частину й перемети місцями досягають 50-70 см, а подекуди метрової та півтора метрової висоти.

Президент вшанував пам’ять учасників бойових дій на території інших держав

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав Президент Петро Порошенко взяв участь в церемонії покладання квітів до Меморіального комплексу громадянам України, полеглим в Афганістані.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Воїни Почесної варти відсалютували шістьма залпами, пролунав Державний Гімн України.

У заходах також взяли участь, зокрема, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, члени Уряду, військові, представники громадських організацій.

Новини АТО: На Попаснянщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка застосовувалися станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

24 - 26 березня 2017 р., у м. Джакарта, Республіка Індонезія, заплановано проведення Міжнародної туристичної виставки-форуму «Astindo Fаіг-2017

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України   повідомляє, що за  інформацією Посольства  України в Республіці Індонезія, у період з 24 по 26 березня 2017 р., у м. Джакарта, Республіка Індонезія, заплановано проведення Міжнародної туристичної виставки-форуму
 «Astindo  Fаіг – 2017».

Зазначена виставка є однією з наймасштабніших у сфері туризму, під час якої учасники ринку туристичних послуг мають можливість ознайомитись з туристичним потенціалом Індонезії. Очікується, що у заході візьмуть участь понад 160 компаній туристичної галузі та понад 150 тис. відвідувачів.

29 березня - 1 квітня 2017 року в м. Ель-Кувейт проходитиме міжнародна виставка туризму «Kuwait Travel & Тоurism Ехhibіtіоn 2017», організаторами якої є компанія «Кuwait International Fair

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України   повідомляє, що за  інформацією Посольства  України в Державі Кувейт, у період з 29 березня по 1 квітня 2017 року в м. Ель-Кувейт проходитиме міжнародна виставка «Kuwait Travel & Тоurism Ехhibіtіоn 2017», організаторами якої є компанія «Кuwait International Fair».

12-14 травня 2017 р. в м. Порт-Луї буде проводитись Урядом Республіки Маврикій Міжнародний ярмарок інновацій та технологій малих і середніх підприємств

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України   повідомляє, що за  інформацією Посольства  України в Південно-Африканській Республіці,
12-14 травня 2017 р. в м. Порт-Луї буде проводитись Урядом Республіки Маврикій Міжнародний ярмарок інновацій та технологій малих і середніх підприємств.

Додаткову інформацію про захід можна отримати на сайті www.internationalfair.mu.