Архів новин

10 февраля 2017

До кінця року в Новоайдарському районі з'явиться шестикілометрова лінія енергопостачання

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з питань визначення траси проходження нової повітряної лінії електропередач для енергозабезпечення с. Трьохізбенка та інших населених пунктів Новоайдарського району з підконтрольної українській владі частини області.
 
У заході взяли участь керівництво Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА, представники ТОВ «ЛЕО» та Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства.
 

Набирає обертів реалізація програми енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки

Незважаючи на зменшення споживання енергоресурсів, витрати бюджетних установ, у зв’язку з ростом їх вартості, істотно збільшилися. Тому питання енергозбереження в сьогоднішніх умовах особливо актуальне. Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження була розроблена Регіональна цільова програма енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки.

В облдержадміністрації обговорили концепцію створення військово-патріотичного центру

Нарада з цього питання відбулася сьогодні, 10 лютого, у Сєвєродонецьку.

У заході взяли участь начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов, голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров, начальник відділу освіти Сватівської РДА Олена Юхновець та директор обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень Інна Ільінова.

Під час наради презентовано концепцію центру, його цілі та задачі, а також очікувані результати роботи даного закладу.

Питання сталого тепло- та енергопостачання на контролі облдержадміністрації

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА проведено термінову нараду, присвячену наявній заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу Луганщини.

 

У зв'язку з цією проблемою виникла загроза невиконання судових рішень щодо погашення заборгованості, що може спричинити арешти рахунків і часткову або навіть повну зупинку функціонування підприємств.

 

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії запрошує на нову програму

15 лютого у концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.Прокоф’єва академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії представить нову програму, в яку увійдуть твори трьох великих композиторів.

Оркестр під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича виконає найвідоміші шедеври напряму романтизму Йоганнеса Брамса, Петра Чайковського та Ріхарда Вагнера.

«Фантом» Луганщини «зупинив» контрабандний сир

Фіскальний наряд спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з  прикордонниками на незаконній переправі через річку Сіверський Донець поблизу с. Трьохізбенка зупинив «Ниву».

На ній громадянин с. Передільське намагався переправити до тимчасово непідконтрольного Україні м. Слов’яносербська майже 10 тис. штук плавленого сиру в асортименті та 60 кг сиру твердого на загальну суму 92 тис. грн, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

До уваги експортерів м’ясної продукції до Республіки Ірак

За повідомленням Посольства України в РІ, з 31.01.2017 Іракська сторона запроваджує новий порядок ввезення на територію країни м’яса свійської птиці та червоного м’яса.

Вирішується питання будівництва у Сєвєродонецьку обласних лікарень

Реформування медицини Луганщини, впровадження сучасної моделі охорони здоров’я – це завдання, які знаходиться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

За дорученням очільника області відбулося засідання робочої групи з розгляду питань щодо будівництва у Сєвєродонецьку комплексу приміщень Луганської обласної клінічної лікарні та Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру.

Міністерство молоді та спорту України спільно з громадськістю створює платформу для активізації міжрегіональної співпраці та підтримки молодіжних ініціатив в Донецькій та Луганській областях

8 лютого відбулося перше засідання Робочої групи з формування пропозицій щодо розвитку молодіжної сфери, національно-патріотичного виховання на території Донецької та Луганської областей.

У вступному слові заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема розповів про нещодавню поїздку до Донецької області та наголосив на важливості об’єднання зусиль влади і громадськості в напрямі створення нових можливостей, реалізації проектів та ініціатив для дітей та молоді Донеччини і Луганщини.

Новини АТО: на Луганщині не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі бойовики 12 разів порушували «режим тиші» вздовж всієї лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу міста Попасна, сіл Новозванівка та Новоолександрівка 10 разів застосовувалися автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя. Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

У напрямку села Лопаскине Новоайдарського району противник відкривав вогонь з автоматичних гранатометів.