Прес-центр10 лютого 2017, 16:02

Набирає обертів реалізація програми енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки

Незважаючи на зменшення споживання енергоресурсів, витрати бюджетних установ, у зв’язку з ростом їх вартості, істотно збільшилися. Тому питання енергозбереження в сьогоднішніх умовах особливо актуальне. Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження була розроблена Регіональна цільова програма енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки.

Слід відзначити, що протягом довгого часу цими проблемами ніхто не займався. Нарешті, в результаті спільних та злагоджених дій, вдалося зрушити з місця роками непорушні складні питання, які вже давно потребували вирішення.

Головна мета програми – зниження навантаження від здороження енергоресурсів шляхом впровадження енергоефективних заходів.

Втілення цієї програми надасть можливість привести всю бюджетну сферу Луганської області до норм, яких вимагає сьогодення.

Поточні питання відпрацьовуються з профільними Департаментами та управліннями облдержадміністрації.

Реалізація цього документу розділена на кілька етапів, виходячи зі ступеня пріоритетності та соціальної значущості.

Слід зазначити, що сьогодні Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження проведена робота стосовно формування переліку об’єктів соціальної сфери, які підлягають модернізації та утепленню.

Наразі проводиться енергоаудит, розробляється проектна документація, зокрема, паспорти об’єктів.

Керівництво облдержадміністрації впевнено, що модернізація бюджетної сфери за рахунок державного бюджету – це один із чинників відродження та розвитку економіки області.