Архів новин

07 февраля 2017

Порядність як вона є

Для Луганського обласного контактного центру рік почався з потоку звернень від жителів Станично-Луганського району з проханням про надання матеріальної допомоги. У лютому до цього процесу долучилися і жителі Новоайдарського району, переважно з міста Щастя.

Кожен, хто спілкується з оператором «гарячої лінії», намагається за декілька хвилин розповісти історію свого життя, виплеснути наболіле і попросити врешті-решт допомоги, на яку кожен громадянин, безумовно, має право. І кожен має право вважати свою проблему найгострішою і такою, що потребує якнайшвидшого вирішення з боку влади.

Інформація щодо дотримання заходів безпеки і порядку дій під час різкого похолодання

У зв’язку із погіршенням погодних умов і з метою запобігання та зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, Луганська обласна державна адміністрація нагадує:

- водіям слід утриматись від керування транспортними засобами, а у разі нагальної необхідності суворо дотримуватися Правил дорожнього руху та порядку дій при ожеледиці;

- правильно підбирати одяг та взуття перед виходом на вулицю, обмежити переходи на далеку відстань, особливо в нічний час;

Президент підписав Закон щодо зарахування частини рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату до місцевих бюджетів

Президент підписав Закон України №1793-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату». Закон був прийнятий Верховною Радою України 20 грудня 2016 року.

У Кремінському районі буде відновлено Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», - брифінг

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений роботі Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Про це розповіли директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук та директор відділення Фонду Наталія Чибрисова.

Елеонора Поліщук зазначила, що Фонд є відповідальним виконавцем бюджетної програми «Заходи з соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів».

"Тернопільщина - перспективний майданчик для бізнесу". До уваги суб’єктів господарювання!

В рамках розширення співпраці поміж суб’єктами господарювання України пропонуємо ознайомитись з бізнес каталогом пропозицій Тернопільщини – «Тернопільщина перспективний майданчик для бізнесу». Метою створення бізнес каталогу є сприяння встановленню та розвитку прямих ділових контактів між підприємцями України. Окрім того, на сторінках видання розміщено інформацію про земельні ділянки та виробничі приміщення, які можуть стати хорошим початком для ведення успішного бізнесу.

СБУ викрила схованку зі зброєю в районі проведення АТО

На Луганщині Служба безпеки України у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжує заходи з попередження незаконного витоку засобів ураження із зони АТО у мирні регіони України.

 

Наразі на Старобільщині правоохоронці встановлюють осіб, які облаштували схрон боєприпасів неподалік автомобільного шляху на околицях села Лиман. Там під тонким шаром ґрунту оперативники СБУ, поліції та військової служби правопорядку виявили шість одиниць гранатометних пострілів «ВОГ-25» та дві гранати до протитанкового гранатомету РПГ-7 калібром 40 мм.

 

Ігор Насалик розвіяв міфи щодо бездіяльності влади з вирішення питань забезпечення вугіллям ТЕС та ТЕЦ України

Під час прес-конференції на тему «Блокада Донбасу та забезпечення вугіллям енергосистеми України» Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик зупинився на основних кроках, зроблених Міненерговугілля України з метою зменшення використання вугілля антрацитової групи. Зокрема, він назвав успішне завершення проекту будівництва повітряної лінії «Рівненська АЕС – ПС «Київська», що дало можливість використовувати незадіяні потужності Рівненської та Хмельницької АЕС, а також забезпечити для Києва та Київської області додатково 1 млн кВт електроенергії.

Важливо! 7-9 лютого на Луганщині очікується значне похолодання

За прогнозами Укргідрометцентру, 7-8 лютого в Україні очікується значне похолодання. На території Луганської області температура знизиться вночі до -20-26°С, вдень – 9-15°морозу. На дорогах ожеледиця.

9 лютого нічна температура знизиться до 18-23° морозу, денна – істотно не зміниться.

У Новоайдарі урочисто відкрили районну ДЮСШ

6 лютого відбулось відкриття після капітального ремонту дитячо-юнацької спортивної школи Новоайдарської районної ради.

Участь в урочистостях взяв начальник управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антон Волохов, перший заступник голови Новоайдарської райдержадміністрації Олег Юрченко, заступник голови Новоайдарської районної ради Олександр Перов та начальник Луганського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Віктор Острєцов.

Комунальні підприємства Новопсковської об’єднаної територіальної громади вирішують нагальні питання

Нещодавно на баланс КП «Новопсковжитло»  передано новий сміттєвоз СБМ 301/2 на шасі МАЗ-4371 вартістю 1 млн 398 тис. грн. За допомогою цього сміттєвоза буде вирішено нагальне для громади питання, а саме:покращення централізованого збору та вивозу твердих побутових відходів.

 

Закупівлю спецавтомобіля здійснено завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у розмірі 1 млн 200 тис. грн при співфінансуванні селищної ради у розмірі 198 тис грн.

 

У Луганській області відсутні дефіцит та ажіотажний попит на продовольчі товари

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду січня 2017 року на підконтрольній українській владі території області склалася наступна цінова ситуація.

Незмінними залишалися ціни на крупу гречану (29,91 грн), сало (33,50 грн) та масло вершкове (140,65 грн). 

Разом з тим знизилися ціни на яйця курячі  (на 5,2 % – з 19,10 грн до 18,11 грн), цибулю ріпчасту (на 3,2 % – з 5,00 грн до 4,84 грн), соняшникову олію (на 0,3 % – з 29,72 грн до 29,63 грн).

Новини АТО: на Луганщині ворог продовжує застосовувати заборонені міномети і САУ

Протягом минулої доби та після півночі вздовж лінії розмежування 22 рази відкривався вогонь, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району російсько-терористичні війська 13 разів били з 122-мм самохідних артилерійських установок, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.