Прес-центр7 лютого 2017, 15:02

СБУ викрила схованку зі зброєю в районі проведення АТО

На Луганщині Служба безпеки України у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжує заходи з попередження незаконного витоку засобів ураження із зони АТО у мирні регіони України.

 

Наразі на Старобільщині правоохоронці встановлюють осіб, які облаштували схрон боєприпасів неподалік автомобільного шляху на околицях села Лиман. Там під тонким шаром ґрунту оперативники СБУ, поліції та військової служби правопорядку виявили шість одиниць гранатометних пострілів «ВОГ-25» та дві гранати до протитанкового гранатомету РПГ-7 калібром 40 мм.

 

За ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) зареєстровано кримінальне провадження.

 

У 2016 році в Луганській області Служба безпеки України перекрила низку каналів потрапляння в незаконний обіг засобів ураження, що могли бути використані у терористичних цілях. Вилучено 77277 набоїв, 257 гранат, 5 одиниць стрілецької зброї, саморобний вибуховий пристрій, майже 33 кілограми вибухових речовин, 19 гранатометів, 262 засоби ініціації, 40 мін та 665 боєприпасів.

 

За матеріалами СБУ засуджено 12 осіб, причетних до незаконного обігу зброї.

 

За інформацією Головного управління СБУ в Луганській області