Архів новин

14 февраля 2017

До переліку громад, які підуть на вибори 30 квітня 2017, долучилася і Троїцька селищна об’єднана територіальна громада Луганської області

14 лютого своєю Постановою Центральна виборча комісія призначила на неділю, 30 квітня 2017 року, перші місцеві вибори у семи об'єднаних територіальних громадах. 

В облдержадміністрації розглянули пріоритетні напрями реформування медичної галузі Луганщини

Сьогодні, 14 лютого за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза в.о. директора – заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка провела нараду з лікарями Луганщини щодо реформування первинної ланки медичної допомоги.

 

Розробляється нова регіональна програма медичного і соціального захисту учасників АТО, ветеранів війни та прирівняних до них осіб

Сьогодні, 14 лютого, відбувся брифінг для ЗМІ, на якому йшлося про соціальний захист учасників бойових дій на території інших держав.

Участь у заході взяли заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець, начальник відділу персоніфікованого обліку Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Король та представник Східного міжрегіонального відділу Головної державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Луганській області Валерій Нагорняк.

Обережно ожеледиця!

За умови низьких температур на дорогах та автошляхах утворилася ожеледь. Саме тому громадяни, усі учасники дорожнього руху, мають дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці.

Водіям варто пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Щодо дії ліцензії у будівництві

На даний час Держархбудінспекція при видачі ліцензій на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів IV і V категорій складності керується Порядком ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2007 № 1396 (далі – Порядок ліцензування), яким встановлено строк дії ліцензії п’ять років, а для суб’єктів будівельної діяльності, які отримують її вперше, — три роки.

Закон № 1817-VIII щодо удосконалення містобудівної діяльності підніме Україну на перші позиції у рейтингу DB та знизить корупцію

Закон України № 1817-VIII від 17.01.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який вже підписаний Президентом України та опублікований, підніме країну на перші позиції у рейтингу Doing Business за строками отримання дозволів на будівництво та знизить корупцію. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Органи Пенсійного фонду України в області виконали план надходжень майже на 105 %

Управління області в 2016 році забезпечили виконання плану надходження власних коштів на 104,9 %, до бюджету надійшло 202,3 млн. грн. У порівнянні з минулим роком сума надходжень збільшилася на 65,9 млн грн, або на 48,3 %.

 

Проте, у 9 управліннях області сума надходжень зменшилась з ряду причин, однією з яких є звільнення сільськогосподарських товаровиробників від відшкодування пільгових пенсій.

 

До СБУ завернувся мешканець Луганщини, якого в Росії ошукали роботодавці і майже два роки незаконно утримували за гратами

У Луганській області до СБУ звернувся мешканець Попасної, для якого безоплатна робота на території РФ закінчилася майже дворічним незаконним перебуванням в ізоляторі тимчасового утримання.

На Луганщині виявлено та вилучено 5 вибухонебезпечних предметів і перевірено 0,39 га місцевості

Протягом минулої доби, піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 0,39 га місцевості у Новоайдарському, Станично-Луганському, Попаснянському та Старобільському районах.

Всього виявлено та вилучено п’ять вибухонебезпечних предмета на території області, а саме : 3 мінометні міни та 2 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 21 піротехніків та 6 одиниць техніки.

Також на території області проводяться роботи з нетехнічного обстеження місцевості, імовірно забрудненої вибухонебезпечними предметами у зоні проведення АТО.

 

 

На Луганщині завершився ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів

На базі Сєвєродонецького колегіуму відбулися останні у 2017 році обласні учнівські олімпіади: з інформаційних технологій та фізики (практичний тур).

У цьому році ці учнівські змагання проводились за 18 навчальними предметами, у яких взяли участь 797 учнів 7-11 класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів нашої області.

У лютому-березні на базі Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбудуться тренувальні збори, після яких 66 учнів-переможців братимуть участь у заключному етапі Всеукраїнських інтелектуальних випробувань.

Новини АТО: В Луганській області російсько-окупаційні війська не припиняють обстріли

Протягом минулої доби п’ять разів відкривався вогонь вздовж всієї лінії розмежування.

 

Зокрема, по укріпленнях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська бойовики двічі задіяли протитанкові та підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

 

У напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району двічі велися обстріли зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

По позиціях наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району ворог використовував 82-мм міномети та протитанкові гранатомети.