Прес-центр24 лютого 2017, 17:02

Відбулась координаційна нарада щодо протидії злочинності

У приміщенні прокуратури Луганської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, у якій взяв участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Захід відбувся під головуванням прокурора Луганської області Володимира Янка та за участі керівників правоохоронних органів, Апеляційного суду Луганської області та запрошених керівників органів державного контролю.

 

Під час наради розглянуто питання протидії злочинності на території Луганської області у 2016 році.

 

Упродовж минулого року спільна робота правоохоронців в цілому була спрямована на зменшення криміногенної ситуації на Луганщині. Зокрема, у 2016 році вдвічі менше обліковано особливо тяжких злочинів, зменшилась кількість умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, грабежів, викрадень людей, угонів автотранспорту тощо.

 

Звертаючись до присутніх Юрій Клименко зазначив, що від правоохоронних органів області суспільство чекає адекватний захист бюджетної сфери, бюджетоутворюючих галузей економіки від злочинних посягань. А враховуючи поширеність механізмів виведення коштів за межі держави, — перекрити транснаціональні канали економічної та загальнокримінальної злочинності.

 

Значні результати у викритті та притягненні до відповідальності корупціонерів. Так, до суду направлено 99 обвинувальних актів третина з яких – за фактами отримання та вимагання неправомірної вигоди. До кримінальної відповідальності притягуються 110 осіб, серед яких є посадові особи органів місцевого самоврядування, державні службовці, працівники органів поліції, державної податкової служби, посадові особи інших органів державної влади.

 

«Після оприлюднення е-декларацій громадськість чекає від правоохоронців результатів і на цьому напрямі. Вже зараз прокуратура області опрацьовує декларації місцевих чиновників», – заявив Володимир Янко.

 

За результатами координаційної наради винесено постанову із визначенням конкретних узгоджених заходів, спрямованих на ефективне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинів і корупційних проявів, усунення їх причин та умов.