Прес-центр1 лютого 2017, 09:02

Новини АТО: внаслідок масованих на Луганщині обстрілів пошкоджена школа, перебиті системи водо- та електропостачання

Внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби пошкоджена низка інфраструктурних об’єктів, - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, прямим попаданням міни з 120-мм міномету у вікно пошкоджено будівлю Трьохізбенської загальноосвітньої школи, вибухом повибивало шибки та двері. Учбовий процес у навчальному закладі призупинено. Також, вогнем із артилерії 152-мм калібру пошкоджено системи електро- та водопостачання у смт Врубівка Попаснянського району. Наразі на місці події працюють спеціалісти та ліквідовують наслідки обстрілу, до населеного пункту доставлені генератори.

 

Крім того, минулої доби російсько-окупаційні війська 20 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

У напрямку околиць міста Попасна, сіл Новозванівка, Новоолександрівка та Троїцьке 11 разів застосовувалися 152-мм самохідні артилерійські установки, 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

 

По укріпленнях сил АТО поблизу сіл Лопаскине та Кримське Новоайдарського району бойовики сім разів використовували 152-мм самохідні артилерійські установки, 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

У той же час у напрямку смт Станиця Луганська відкривався вогонь з підствольних гранатометів. Також, у районі працював ворожий снайпер.

 

«Минулого вечора бойовики гатили по соціальних об’єктах – системах водо- та електропостачання, школі. Проте ми не дозволимо дестабілізувати ситуацію в області та посіяти паніку серед мирного населення. Всі об’єкти будуть оперативно відновлені. Наразі тривають оперативні заходи з ліквідації наслідків спрямованого акту агресії», – наголосив Юрій Клименко.