Прес-центр1 лютого 2017, 11:02

Ми повинні підтримати Авдіївку! – Юрій Гарбуз

Ми, луганчани, пам’ятаємо, як у 2006-му замерзав Алчевськ, як восени 2015-го без даху над головою залишились сватівчани, і вся країна відгукнулась на біль Луганщини. Людям, що потерпали від холоду, надали усе необхідне  для більш-менш нормального життя у кризовий ситуації.

Ми вдячні нашим співвітчизниками, які прийшли на допомогу під час воєнного лихоліття на Сході. Українці стали взірцевим прикладом справжнього співчуття, милосердя та підтримки. У найскрутніші для нас часи з усіх куточків країни йшли каравани різноманітної гуманітарної допомоги, яка вкрай була потрібна нашим землякам. Ми ніколи не забудемо цей щирий подвиг гуманізму  та подвижництва, який згуртував та об’єднав  країну.

Сьогодні в Авдіївці від жахливих ворожих обстрілів, лютих морозів, без світла та майже без опалення страждають наші брати-донеччани. 

Я вже дав доручення оперативно розробити комплекс заходів з надання допомоги жителям міста.

Ми готові відрядити особовий склад, розгорнути  та забезпечити функціонування пересувного пункту життєзабезпечення, наші лікувальні заклади готові прийняти поранених мирних жителів, надати медичну допомогу соціально уразливим категоріям населення Авдіївки. У школах області ми створили необхідні умови для прийняття на навчання дітей із Донеччини. У разі потреби облаштуємо табір для біженців та розмістимо понад 200 осіб.

Я звертаюся до представників бізнес-кіл Луганщини. Донеччина допомагала Алчевську та Сватовому, ми з вами повинні підтримати Авдіївку! У часи випробувань та трагічних подій, ми, українці, завжди виявляємо наші найкращі риси – доброту, бажання прийти на допомогу тим, хто на неї потребує. Сподіваюся на вашу соціальну відповідальність, громадянську позицію та співчуття до наших співвітчизників!

 

З повагою

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної державної адміністрації                                                   Юрій Гарбуз