Прес-центр20 лютого 2017, 15:02

На півночі Луганщини розпочало мовлення радіо «Пульс»

Наприкінці минулого тижня у північних районах Луганської області в FM-діапазоні почало мовлення радіо «Пульс» Філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція».

 

Так, жителі міста Сватове мають змогу почути його на частоті 103,5, смт Біловодськ – 102,1, смт Марківка – 102,9 та села Зоринівка Міловського району – 100,1.

Довідково

 

На території Луганської області, підконтрольній українській владі, наразі працює 24 телерадіоорганізації, з них: 5 мовників – регіональна філія Філія ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція», ТОВ Незалежна телерадіокомпанія «ІРТА», ТОВ «Телекомпанія «СТВ» (м. Сєвєродонецьк), ТОВ «Телерадіокомпанія «Акцент» (м. Лисичанськ), ТОВ «Телерадіокомпанія «Енергія» (м. Щастя); 10 регіональних редакцій проводового мовлення та 11 провайдерів програмної послуги.

 

Крім того, Луганська філія Концерну РРТ транслює мовлення радіо «Пульс» Філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція» у Лисичанську, Сватовому, Біловодську, Станиці Луганській, Зоринівці, Марківці, Білолуцьку та Широкому. Найближчим часом будуть встановлені радіопередавачі у смт. Троїцьк та Білолуцьку.

 

На майданчику Концерну РРТ у місті Старобільськ встановлено передавач потужністю 5 кВт для трансляції каналу ЛОТ, що дає можливість значно поліпшити якість сигналу і дальність прийому обласної телерадіокомпанії, та у населеному пункті Широкий встановлено передавач 1 кВт.

 

У 2016 році розпочато мовлення західноукраїнської радіомережі «FM- Галичина» у Новоайдарському районі на частоті 102,5МГц, у Лисичанську на частоті 88,6 МГц – передавач 500Вт, у Сватовому  на частоті 105,5МГц – передавач 1000 Вт, у Старобільську  на частоті 107,6МГц – передавач 1000 Вт, у с. Широкий на частоті 106,5МГц – передавач 1000Вт.

 

Крім того, у Лисичанську на частоті 87,7 МГц працює «Громадське радіо», а на частоті 88,2 МГц – FM-радіо «Голос Донбасу».

 

На КПВВ Станиця Луганська ТОВ ТРК «Арта плюс» встановлено 10Вт передавач, який на частоті 88,8МГц транслює «Радіо Клас».

 

У січні 2017 року за підтримки Міністерства оборони України у районі м. Щастя та смт Новоайдар змонтовано та введено в експлуатацію два передавальних комплекси, які забезпечують трансляцію радіопередач радіостанції «військове радіо – Армія FM» у рамках проекту Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України. Міністерством оборони України був переданий портативний передавальний комплекс потужністю 300Вт як гуманітарна допомога.