Прес-центр6 лютого 2017, 17:02

Перевантаження з автотранспорту в залізничні вагони дадуть змогу зберегти автомобільні дороги та знижати втроє витрати аграріїв

Сьогодні, 6 лютого, відбувся запуск унікального для Луганської області логістичного підприємства «Левада», яке спеціалізується на перевантаженні сільської продукції з автомобільного транспорту на залізничний.

Участь в урочистому відкритті взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц,  народний депутат України Віталій Курило, засновник приватного сільськогосподарського підприємства «Левада» Олександр Агарков.  

«Сьогодні у нас знаменна подія, – зазначив у своїй промові Володимир Гуц. – Незважаючи на труднощі, які зараз відбуваються у нас на Сході країни, мені подвійно приємно, що відкривається нове сучасне підприємство. Лише минулого літа на цьому місті знаходилась порожня площадка обгороджена тільки парканом, а зараз величезна споруда перевантаження, з 16 новими робочими місцями, і в перспективі, планується розшити штат до 40 працівників. Це дає нам надію на відновлення, нове будівництво та відродження нашої Луганщини».

Володимир Гуц зауважив, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголошує на всебічній підтримці наших місцевих виробників та підприємств.

Відсутність залізниці та елеваторів в більшості районів Луганщині, змушують сільгоспвиробників перевозити зерно автомобільним транспортом  – це призводить до руйнування доріг. Побудувати цей вузол перевантаження з автотранспорту в залізничні вагони, розмір якого становить 100 тонн зернових на годину або 900 тонн на добу з автомобільного транспорту на залізничний, було лише першим етапом підприємства. Уже влітку тут з’явиться потужні сушки, очищення та зберігання зерна.

Відтепер стане можливим для місцевих аграріїв не лише завантажувати сільську продукцію в великих розмірах в вагони та відправляти на довгу відстань до пункту їх призначення, але й втричі заощаджувати кошти, бо обмеження для автотранспортних перевезень не дозволяє перевищувати вагу до 22 тон, а возити до портових міст, таких як Миколаїв та Одеса,  було дуже коштовно.

Приватне сільськогосподарське підприємство «Левада» здійснює зважування автотранспорту і залізничного транспорту на повірених, сертифікованих вагах, приймає на власну під’їзну залізничну колію завантаженого рухомого складу і надає спектр залізничних експедиторських послуг.  

 «Якщо ми створюємо нові підприємства та нові робочі місця,  конкуренцію в бізнесі – це реальний крок до розвитку Луганщини та відновлення миру», – наголосив народний депутат України Віталій Курило.