Прес-центр28 лютого 2017, 13:02

Соціальний захист чорнобильців на контролі облдержадміністрації

Вчора, 27 лютого, відбулось засідання обласної комісії з видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та розгляду спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і встановлення факту участі громадян у ліквідації ядерних аварій, ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.

Сьогодні ми встановлюємо статус постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи чотирьом ліквідаторам, які захистили чисте небо над Україною, та чотирьом дружинам  їх побратимів, які заплатили за це своїм здоров’ям та життям. Серед усіх трагедій, яких зазнало людство, аварія на ЧАЕС не має аналогів за масштабами негативного впливу на здоров'я людей. Тому питання виплати компенсації та допомоги по тимчасовій непрацездатності, забезпечення права користування іншими пільгами категоріями осіб, які постраждали внаслідок аварії – постійна турбота держави, - зазначила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, звертаючись до учасників засідання.

Ольга Лішик акцентувала увагу присутніх на тому, що постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2017 року № 6 внесено зміни до низки нормативно-правових актів щодо соціального захисту чорнобильців, та врегульовано питання  забезпечення реалізації права дружин (чоловіків) померлих ядерників на отримання посвідчення, і відповідно, пільг та компенсацій, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».