Прес-центр22 лютого 2017, 15:02

У Луганській області створюється нова об’єднана територіальна громада

Сьогодні, 22 лютого, заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян з робочої поїздкою відвідує Троїцький  район.

У рамках поїздки він зустрівся з депутатами районної та селищних рад, де піднімалися питання щодо створення об’єднаної територіальної громади та реалізації проектів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Звертаючись до учасників зустрічі, Вадим Данієлян наголосив на перевагах для місцевих жителів створення об’єднаної територіальної громади.

Зокрема,він навів приклад, що бюджет Білокуракинської та Новопсковської територіальних громад після їх створення складає 60 млн грн, тоді як до процесу об’єднання – 9 млн грн. Тобто, збільшився у рази!

Також під час зустрічі депутати підняли питання щодо закриття малокомплектних шкіл та створення опорних шкіл, розподілу повноважень між органами влади та органами управління об’єднаної територіальної громади.

«Об’єднання, перш за все, надасть можливість усім членам громади планувати своє життя. Саме це представники влади мають роз’яснити жителям. Районна влада повинна усвідомлювати свою відповідальність перед громадою», – наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Разом з тим, голова Троїцької райдержадміністрації Олександр Іванов зауважив, що на конкурсний відбір інвестиційних проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, направлено 24 проекти на суму майже 64 млн грн. Заплановано провести капітальні  ремонти на об’єктах водозабезпечення, сфери охорони здоров’я, освіти та забезпечити житлом медичних працівників.

По шести об’єктах 10 % фінансування відбуватиметься за рахунок місцевих бюджетів.

Це Троїцька гімназія, Будинок школяра, ДЮСШ, Топольська й Демено-Олександрівська загальноосвітні школи та троїцьке РТМО.

Крім того, Вадим Данієлян проведе особистий прийом громадян.