Прес-центр18 червня 2018, 11:06

Місцеві лідери східних областей України навчаються в Академії лідерства Ради Європи

Рада Європи розпочала чергову сесію тренінгу «Академія лідерства Ради Європи» у рамках співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Національним агентством України з питань державної служби.

Навчання має посилити потенціал органів місцевого самоврядування реалізовувати зростаючу кількість повноважень та розбудовувати спроможні громади.

Тренінг організовано для керівників органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей, він триватиме до кінця 2018 року.

Навчання базується на методології «Сучасне лідерство для сучасної місцевої влади» Центру експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи та реалізується на базі Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Слухачі отримають знання за близько тридцятьма модулями з питань сучасного інструментарію муніципального менеджменту, яким користуються керівники органів місцевого самоврядування провідних муніципалітетів світу.

Як віднайти системний підхід до розвитку громади, користуючись сучасними світовими інструментами муніципального менеджменту. Як збалансувати цінності і розбудовувати згуртовану команду та належно відповідати на потреби людей і виклики сучасності й бути справжнім лідером громади. Як цього досягають найбільш успішні муніципалітети світу. Якими індикаторами розвитку користуються. Це та багато іншого дізнались учасники Академії лідерства під час своєї першої сесії, яку провели національні та міжнародні тренери Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

За матеріалами сайту «Децентралізація»