Прес-центр19 жовтня 2016, 11:10

На Луганщині центри зайнятості працевлаштовують учасників АТО

Одним із напрямів діяльності служби зайнятості області є заходи з працевлаштування учасників антитерористичної операції, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці.

Так,  Старобільський районний центр зайнятості запровадив дні відкритих дверей, семінари для безробітних даної категорії, зустрічі та семінари з роботодавцями з питань працевлаштування учасників АТО, ярмарки та міні-ярмарки вакансій, тренінги з психологічної підтримки.

 

До Дня захисника України проведено  психологічний тренінг з громадською організацією «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» за участю кваліфікованого психолога. При проведенні заходу колишні військовослужбовці навчалися керувати своїми емоціями, конструктивно вирішувати конфлікти.

 

Варто зазначити, що результатом роботи установи є працевлаштування вісьмох осіб, чотири з яких обрали продовжити службу у Збройних Силах України за контрактом. Двоє демобілізованих військовослужбовців отримали одноразову допомогу для відкриття власної справи.

 

Станично-Луганським районним центром зайнятості ініційовано міні-ярмарок вакансій. Подібний захід має на меті вирішення питань працевлаштування безробітних осіб та забезпечення кадрової потреби підприємств району. У рамках міні – ярмарку вакансій у Станиці Луганській взяли участь представники комунальних підприємств - роботодавців та клієнти центру зайнятості.

 

Під час вітального слова представники керівництва Станично-Луганського районного центру зайнятості ознайомили учасників з ситуацією, що склалася на ринку праці району, з різновидом послуг, які надає служба зайнятості населенню та запропонувала перелік актуальних вакансій. Також оголошено про вимоги до претендентів на робочі місця та особливості роботи.

 

Результатом проведення заходу такого формату стало працевлаштування 17 осіб за професіями оператор котельні та кочегар-опалювач на комунальному підприємстві «Теплосервіс Станично-Луганського району».