Прес-центр9 вересня 2020, 16:09

На Луганщині СБУ викрила оборудку із рекреаційними землями

Служба безпеки України викрила схему нецільового використання земель рекреаційного призначення у Кремінському районі Луганської області.

За даними слідства, місцева комерційна структура уклала договір довгострокової оренди на 2 гектари землі під будівництво та утримання бази відпочинку. Натомість комерсант звів у рекреаційній зоні житлові будинки з господарчими спорудами і басейном, де оселилася його родина і близьке оточення.

Крім того, ініційована СБУ перевірка показала, що ділянка була передана у користування з порушенням вимог чинного законодавства, за якими виділення земель лісового фонду в понад гектар відбувається за погодженням Кабміну. За попередніми підрахунками, внаслідок протиправних дій зловмисника державі були завдані збитки у понад 1 мільйон гривень.

Наразі досудова перевірка завершена, матеріали справи передано до суду. Після розірвання договору оренди земля буде повернена у державну власність.

Заходи із викриття оборудки проводились спільно з Держгеокадастром та Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях