Прес-центр8 листопада 2016, 10:11

На Луганщині триває боротьба з контрафактним алкоголем

7 листопада заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц провів нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів влади з питань вжиття заходів щодо посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв.

Володимир Гуц нагадав, що за інформацією Головного управління Держпродспоживслужби України, станом на 3 листопада в країні зафіксовано 144 випадки отруєння фальсифікованим алкоголем, 67 з яких призвели до смерті громадян. Судмедекспертиза виявила у більшості загиблих ознаки метанолової інтоксикації. На Луганщині виявлено два летальні випадки через отруєння фальсифікованим алкоголем.

У свою чергу представники Головного управління Національної поліції України в Луганській області, Головного управління Державної фіскальної служби України в Луганській області,  управління Служби безпеки України в Луганськiй областi та Держпродспоживслужби в Луганській області розповіли про вжиті заходи з недопущення потрапляння неякісного та підробленого алкоголю до торговельних мереж.

Зокрема, викрито чотири підпільних цехи з виробництва неякісної горілки, проведено перевірки торговельних майданчиків області, вантажівок та виробництв з виявлення контрафакту.

Учасники обговорення передбачають проведення спільних акцій щодо недопущення шкоди здоров’ю та життю жителів Луганщини від фальсифікованого спиртного.