Прес-центр25 травня 2020, 11:05

На Луганщині здійснено перші виїзди мобільних центрів надання адміністративних послуг

Жителі села Стара Краснянка Кремінського району, а також Бараниківського і Нижньобараниківського старостинських округів Біловодської об’єднаної територіальної громади першими отримали адміністративні послуги в мобільних центрах надання адміністративних послуг.

Мобільний ЦНАП – це сучасний офіс на базі автомобіля Ford, що розрахований на два робочих місця та два місця для відвідувачів. ЦНАП обладнаний комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням, двома мобільними кейсами – мобільний кейс-ЦНАП і кейс для енергоаудиту, камерою відеоспостереження, GPS навігацією. Автомобіль оснащений Інтернет зв’язком, має три види автономного опалення, вентиляцію, кондиціонер, два види штучного освітлення, дизель-генератор та туалетну кімнату з гарячою і холодною водою.

Головним завданням мобільного ЦНАП є наближення послуг до людей, які знаходяться на значній відстані від стаціонарних ЦНАПів.

Під час перших тестових виїздів громадяни отримали адміністративні послуги з реєстрації місця проживання, земельних питань тощо та консультації.

У подальшому мобільні ЦНАПи будуть працювати за маршрутами та графіками, відповідно до отриманих попередніх заявок громадян Кремінського району та Біловодської ОТГ. Також планується залучати до роботи мобільного ЦНАПу спеціалістів Пенсійного фонду України, управління соціального захисту населення, центру зайнятості населення, Фонду соціального страхування тощо у рамках підписаних меморандумів про співпрацю.

Нагадаємо, що такі сучасні мобільні ЦНАПи придбані для Кремінської міської та Біловодської селищної рад у межах реалізації Програми ООН із відновлення та розбудови миру(UN RPP),що фінансується Європейським Союзом.

Вартість двох машин разом із комп’ютерним обладнанням складає понад 110000 доларів США.