Прес-центр7 вересня 2018, 14:09

На реалізацію 36 регіональних програм у першому півріччі залучено 365,5 млн гривень

Сьогодні відбулось засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету в її оновленому складі.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та Ольга Лішик.

На важливості регіональних цільових програм як інструменту вирішення проблем обласного рівня та необхідності системної роботи по залученню коштів на їх реалізацію наголосив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Із результатами моніторингу реалізації регіональних цільових програм, проведеного за підсумками І півріччя 2018 року, ознайомила заступник директора Департаменту – начальник управління економічного і соціального розвитку Ольга Севостьянова.

Так, на виконання 36 регіональних програм залучено 365,5 млн гривень. Їх основними джерелами фінансування є кошти державного бюджету, інші кошти та кошти обласного бюджету, питома вага яких у загальному обсязі склала, відповідно, 47,5 %, 24,6 % та 21,7 %.

На засіданні також розглянуті проекти трьох регіональних цільових програм, дві з яких спрямовані на розвиток культури, одна – на забезпечення безпеки дорожнього руху в Луганській області. За результатами обговорення проекти схвалено.

Крім того, проаналізовані результати виконання та ресурсне забезпечення завдань і заходів чотирьох програм, які реалізуються у сферах житлово-комунального господарства та енергозбереження.