Прес-центр21 жовтня 2020, 12:10

Національна служба здоров’я виплатила закладам понад 17,3 млрд гривень за надання медпослуг у стаціонарах

Загалом за пакетами «Терапевтичні госпіталізації» та «Хірургічні операції у стаціонарних умовах» безоплатно проліковано понад 47 тисяч українських пацієнтів. 

Національна служба здоров’я уклала договори з 1086 закладами на надання медичної допомоги пацієнтам у стаціонарних умовах. Цим закладам НСЗУ виплатила понад 17,3 млрд гривень.

Оплати медзакладам, законтрактованих за пакетами по терапії та хірургії, здійснюються на 100 % за глобальним бюджетом. Лікарня отримує кошти незалежно від кількості госпіталізацій або проведених операційних втручань. Адже через карантинні обмеження в деяких регіонах скасовані планові госпіталізації та операції. Щоб це не вплинуло на роботу закладів, до кінця року продовжено виплати за глобальним бюджетом.

Протягом квітня-вересня вже понад 47 тисяч пацієнтів отримали лікування у стаціонарі за пакетами «Терапевтичні госпіталізації» (41,2%) та «Хірургічні операції у стаціонарних умовах» (58,8%).

Зокрема, до пакета «Хірургічні операції у стаціонарних умовах» входить усе те, що передбачено у пакеті «Терапевтичні госпіталізації», а також проведення хірургічної операції з анестезією, інструментальні та лабораторні обстеження, включно з гістологією та біопсією при потребі та післяопераційний моніторинг пацієнта, знеболення та подальша медикаментозна терапія.

За інформацією Урядового порталу