Прес-центр18 жовтня 2016, 13:10

Наші артисти підкорюють сцени театрів Західної України та Києва

З 16 по 28 жовтня 2016 року відбувається гастрольна поїздка Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру містами Західної України.

Це стало першим етапом започаткованої управлінням культури, національностей та релігій облдержадміністрації мистецької акції «Зі Сходу на Захід – мистецтво єднає серця» в рамках Регіональної програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2016-2018 роки.

Мета акції – об’єднати громадян країни в сфері культурного життя, сприяти їх консолідації і розвитку української самосвідомості, створити цілісний інформаційно-культурний простір та продемонструвати активний розвиток мистецтва Луганщини, навіть в скрутні для неї часи.

Творчий колектив театру відвідає міста Івано-Франківськ, Дрогобич, Львів, Ужгород, Київ, де на кращих сценах обласних театрів будуть представлені глядачам вистави «За двома зайцями» за п’єсою М. Старицького, «Маклена Ґраса» за п’єсою М. Куліша та вистава «Байки Сєвєра». В дуже напруженому графіку гастролей театром заплановано дати сім вистав протягом десяти днів, враховуючи переїзди та репетиції.

Бажаємо успіху нашому улюбленому театру!