Прес-центр5 жовтня 2016, 09:10

Наші спортсмени – на п’єдесталі чемпіонату України зі спортивного орієнтування

Минулого тижня у місті Суми завершився чемпіонат України зі спортивного орієнтування (дорослі, юніори, юнаки, спринтерські дистанції) та Кубк України (5-6 етап, фінал, спринт, бігом).

На Всеукраїнській першості Луганську область представляли 10 спортсменів: Поліна Котляр, Дмитро Уткін, Кирило Пузанов, Богдан Тітов, Данило Онопко, Микола Воловод, Олексій Костін, Вікторія Коропова, Олена Обод та Кароліна Кравченко, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Змагання зібрали більш 350 учасників, які боролися в різних вікових групах. Згідно з регламентом змагань до програми увійшли такі старти: пролог, гандікап, масстарт та змішана естафета.

У перший день спортсмени змагалися на дистанції пролога – це своєрідна кваліфікація на наступний день з гандикапом – стартом за часом відставання від лідера. Отже, на спринтерській дистанції у заданому напрямку переможцем стала Поліна Котляр (вікова категорія Ж 18) та друге місце виборола Олена Костіна (вікова категорія Ж 21А), яка є тренером спортсменів та сама виступає на змаганнях серед дорослих.

Другий день змагань для нашої команди видався вдалим. На дистанції гандікап золото завоювала Поліна Котляр (вікова категорія Ж 18), друге місце у Олени Костіної (вікова категорія Ж 21А).

Серед хлопців до 10 кращих спортсменів України увійшов Дмитро Уткін у віковій категорії Ч 16.

Третій день змагань був найбільш цікавим, адже масстарт не дуже практикована дистанція в країні. Але, нашим дівчатам вдалося довести лідерство. Так, золото чемпіонату у Поліни Котляр (вікова категорія Ж 18), а срібло – у Олени Костіної (вікова категорія Ж 21А). Кирило Пузанов виборов місце у 10 сильніших спортсменів.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів!