Прес-центр6 жовтня 2020, 15:10

Ніколи не забудемо їх, а вас - не зрадимо, - Сергій Гайдай вручив дітям загиблих героїв обереги «Батьківське серце»

На Луганщині вперше відбувся урочистий захід з вручення дітям загиблих героїв російсько-української війни пам’ятних іменних оберегів «Батьківське серце», ініційований військово-цивільною спілкою «Бойове братерство України».

«Такі моменти, як зараз, – найважчі в моїй роботі, тому що дуже тяжко говорити з дітьми, розуміючи, що їхні батьки віддали життя за те, щоб ми жили, працювали. Так, попереду багато викликів – війна не закінчена, пожежі додають серйозних проблем, і ми зараз з цим боремося тільки завдяки тим воїнам, - немає різниці чоловік це чи жінка, які загинули за мир у країні. Я дякую вашим батькам за мирний Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Київ, Суми, Житомир, Одесу, за мирну Україну, за те, що ми можемо розбудовувати країну. Ми працюємо, а не воюємо, тому коротко і просто: дякуємо, і низький вам поклін. Ніколи не забудемо їх, а вас - не зрадимо», - звернувся до дітей загиблих героїв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Очільник області, Командувач операції Об’єднаних сил Володимир Кравченко, президент військово-цивільної спілки «Бойове братерство України» Павло Жебрівський, начальник Головного управління поліції в Луганській області Сергій Колесник, командир Оперативно-тактичного угруповання «Північ» Олексій Шандар, керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга та голова громадської спілки «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області Олександр Свистула вручили пам’ятні обереги «Батькове серце» 23 дітям загиблих героїв.

Музикальний супровід заходу здійснили артисти Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру та вихованці Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокофьєва.

Луганщина – 19-та область, де вручили такі обереги. Це шматочок срібла у вигляді серця, обрамлене терновим вінком, з краплиною крові, на зворотній стороні – прізвище і ім’я загиблого.

За загиблими провели молитву та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.