Прес-центр13 жовтня 2016, 11:10

Новини АТО: за добу 30 черг із зенітних установок та 212 пострілів із автоматичних станкових гранатометів

За минулу добу ситуація на попаснянській ділянці лінії розмежування істотно загострилась. Починаючи з дванадцятої години дня ворог п’ять разів накривав масованим вогнем позиції наших військових поблизу с. Новозванівки Попаснянського району. Зокрема, бойовики випустили 30 черг із зенітних установок та зробили 172 постріли з автоматичних станкових гранатометів, а також використовували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Коли ситуація досягла критичного рівня, наші бійці були змушені відкрити вогонь у відповідь.

Також, тричі було обстріляне із застосуванням автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї с.Новоолександрівка  Попаснянського району.
Ввечері терористи зі 120 мм мінометів гатили по с. Кримському  Новоайдарського району.
У напрямку  Станиці Луганської вогонь вівся зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. 

Всього ж за добу зафіксовано 10 обстрілів,  під час яких ворог випустив 30 черг із зенітних установок та зробив 212 пострілів із автоматичних станкових гранатометів.

«Ситуація на лінії розмежування напружена, але контрольована. Незважаючи на масовані обстріли наших позицій на попаснянському  напрямку, вогонь  у відповідь відкривався лише двічі, коли виникла пряма загроза життю наших бійців. Наголошую, що українські військовослужбовці суворо дотримуються наказу не допустити нагнітання ситуації, за будь яких умов, забезпечити реалізацію мирних домовленостей», -  прокоментував ситуацію голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.