Прес-центр24 жовтня 2016, 09:10

Новопсковський район Луганщини та Рокитнівський район Рівненщини стали партнерами

До Луганської  області з метою налагодження партнерських зв’язків прибула  делегація Рівненської області на чолі з головою обласної державної адміністрації  Олексієм Муляренком.

У рамках поїздки заплановано низку офіційних та благодійних заходів за участі гостей.

Так, 23 жовтня, відбулося підписання Угоди про налагодження партнерських відносин і співпраці між Рокитнівською районною державною адміністрацією Рівненської області  та Новопсковською районною державною адміністрацією Луганської області.

Від Рокитнівської райдержадміністрації Угоду підписав її голова – Микола Кушнір, від Новопсковської райдержадміністрації, відповідно –  Сергій Бєлік.

Сторони домовилися про об’єднання зусиль для реалізації державної політики у сфері оборони, створення умов, необхідних для розвитку співпраці в усіх сферах та галузях розвитку територій, обмін досвідом у різних галузях соціально-економічного та гуманітарно-культурного життя, а також про  встановлення та налагодження зв’язків між місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, закладами охорони здоров’я і навчальними закладами.

Коментуючи подію, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, заявив: «Укладена перша угода про співпрацю між Рівненщиною та Луганщиною, невдовзі підпишемо ще дві – на рівні районів, а також – угоду між облдержадміністраціями як дорожню карту нашого партнерства. Символічно, що перша поїздка на Луганщину очільника Рівненської області разом із командою має на меті не тільки розвиток партнерських зв’язків, а й гуманітарну підтримку саме цивільного населення. Ми прагнемо миру й злагоди у нашій країні, адже ми – єдиний народ: на Сході й на Заході, й по обидва боки лінії розмежування».