Прес-центр27 червня 2018, 12:06

NRC: керівник змінився, напрями співпраці збережені

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з представниками Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC). Вони обговорили шляхи подальшої взаємодії обласної влади з цією організацією.

На початку зустрічі регіональний менеджер Представництва Норвезької  ради у справах біженців в Україні Жанлука Галлі представив свого наступника Горана Зубера, який має багаторічний досвід роботи у Міжнародному комітеті Червоного Хреста. Вже протягом року він працює на території України.

«З Норвезькою радою у справах біженців ми співпрацюємо, починаючи з 2015 року. За цей час Луганщина отримала дуже вагому допомогу по відновленню зруйнованої бойовими діями інфраструктури у багатьох населених пунктах. Важливою є підтримка жителів області в зимовий період, коли NRC надає можливість отеплювати оселі луганчан, що мешкають поблизу лінії розмежування. Зауважу, що представники цієї організації завжди швидко реагують, коли постраждалим необхідна допомога», – наголосив Юрій Клименко.

Від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та жителів області він подякував регіональному представництву NRC за всебічну підтримку Луганщини та окреслив напрями подальшої співпраці.

У зустрічі також узяли участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко та заступник начальника управління – начальник відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції цього підрозділу Михайло Снопенко.