Прес-центр27 грудня 2023, 12:12

Обласна влада разом із пенсійниками Луганщини працює над погашенням заборгованості релокованими підприємствами

Підсумки діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області за 11 місяців поточного року та основні пріоритети у 2024-му розглянуті сьогодні, 27 грудня, на засіданні колегії.

У ньому взяла участь заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Під час колегії зазначено, що річний план власних доходів ГУ ПФУ в Луганській області виконано достроково. За 11 місяців до бюджету Пенсійного фонду надійшло 19,3 млн гривень. Це складає 121,5 % від затверджених раніше показників.

У 2024 році триватиме робота з релокованими боржниками щодо погашення заборгованості, в тому числі й за допомогою винесення цього питання на розгляд відповідних тимчасових комісій, які працюють при міських, районних військових адміністраціях та Луганській обласній державній адміністрації.

Засідання таких комісій довели свою ефективність: цьогоріч їх проведено 57. Розглянутий стан заборгованості по 184 підприємствах. До речі, більше мільйона гривень заборгованості в цьому році надійшло до бюджету якраз за результатами роботи з боржниками на комісіях.

Також наголошено, що на кінець року пенсійні виплати отримують 257,3 тис. жителів Луганської  області. Середній розмір пенсій на 1 грудня 2023 року зафіксовано на рівні 6 243 грн для цивільних та 8 762 грн – для військових пенсіонерів.

Кількість отримувачів субсидій складає 38,8 тис. осіб, пільг – 17,2 та страхових виплат – 8,2 тис. осіб.

У 2023 році від страхувальників та застрахованих осіб Луганської області надійшло 14 317 звернень стосовно переведення трудових книжок в електронний вигляд. Загалом оцифровано 21 476 трудових.

На постійній основі налагоджено прийом мешканців Луганщини у 12 гуманітарних хабах, що базуються у 7 містах України.  

За підсумками, очільниця пенсійної служби Луганщини Ольга Шарунова запропонувала розглянутий проєкт Плану роботи Головного управління на 2024 рік направити на затвердження у встановлені Пенсійним фондом України строки.