Прес-центр25 червня 2018, 15:06

Освітяни Луганщини розглянули аспекти держстандарту базової і повної загальної середньої освіти

Відбулася нарада Міністерства освіти і науки України в форматі відеоконференції з питань впровадження вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти.

Під час заходу спікери Міністерства наголосили на чіткому дотриманні вимог цього держстандарту та висвітлили питання структури навчального року, навчальних планів та освітніх програм для студентів І-ІІ курсів коледжів та технікумів.

Також обговорені особливості розподілу педагогічного навантаження, внесення до навчальних планів інтегрованих та спеціальних курсів, врахування результатів проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання в процесі призначення стипендій студентам тощо.

Учасники наради отримали інформацію щодо нормативного забезпечення загальноосвітньої підготовки в закладах вищої освіти, які здійснюють у 2018 році прийом студентів на основі базової середньої освіти.

У заході взяли участь представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Ради директорів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, керівники та заступники керівників коледжів та технікумів області.