Прес-центр16 вересня 2020, 14:09

Підписання Угоди про співпрацю з GLOBAL 2000 кардинально змінить ситуацію з лікуванням онкохворих дітей

«Допомога онкохворим дітям – одна з найболючіших проблем в Україні, але в нас ще більш складна ситуація. Адже тривалий час в області немає дитячого онколога. Для невідкладних випадків виділені три койко-місця у  хірургічному відділенні обласної дитячої лікарні. Тому змушені лікувати малечу з цим страшним діагнозом у  Харкові або у Києві. На кінець минулого року у нас було 48 таких діточок. У цьому році за результатами обстежень додались ще сім. Нарешті, із підписанням Угоди про співпрацю з GLOBAL 2000, у нас з’явились реальні можливості кардинально змінити стан справ. Щиро дякую Президенту України Володимиру Зеленському за особливу увагу до проблем Луганщини та пані Агнес Заунер, виконавчому директору організації охорони навколишнього середовища GLOBAL 2000», – прокоментував подію очільник області Сергій Гайдай.

Він також додав, що на обліку службах для сім'ї, дітей та молоді та центрах надання соціальних послуг в ОТГ перебувають понад 14 тис. сімей у складних життєвих обставинах, в яких виховуються майже 18,5 тис. дітей.

Майже 200 дітей мають статус дитини потерпілої від Чорнобильської катастрофи. З них три дитини з інвалідністю.

Нагадаємо, вчора у Відні у присутності Президента України та Федерального президента Республіки Австрія підписано двосторонні документи. Зокрема, Голова Сергій Гайдай і Агнес Заунер підписали Угоду про співпрацю в галузі підтримки дітей та сімей у Луганській області між Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією та Австрійською природоохоронною організацією GLOBAL 2000, яка реалізує гуманітарний проект «Діти Чорнобиля».

Угода передбачає продовження та зміцнення співпраці для забезпечення сучасної та доступної медичної допомоги дітям, хворим на рак, організацію реабілітаційних заходів, підвищення кваліфікації медичного персоналу, впровадження сучасних методів супроводу дітей під час лікування, підтримку сімей у складних життєвих ситуаціях та поліпшення якості життя дітей.