Прес-центр23 вересня 2020, 10:09

Проблеми внутрішньо переміщених осіб обговорено з представниками міжнародних організацій

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела відеоконференцію з представниками Норвезької ради у справах біженців.

Головною темою обговорень стали результати спільного дослідження соціально-економічного стану внутрішньо переміщених осіб, яке проведено Департаментом соціального захисту населення ОДА та Норвезькою радою у справах біженців.

«Хочу подякувати вам за допомогу, яку ви надаєте Луганщині, починаючи з 2014 року. Ця підтримка є постійною, дієвою та вкрай необхідною для внутрішньо переміщених осіб, а саме: правова допомога та відновлення житла. Тому ми долучилися до досліджень, які проведено на Луганщині. Сподіваюсь, що ви надасте дієву допомогу, а обласна влада гарантує всебічну підтримку ваших проєктів», – наголосила Катерина Безгинська.

Під час заходу було презентовано результати досліджень, обговорено важливі показники оцінки соціально-економічного стану осіб зі статусом ВПО та подальші плани у впровадженні проєктів на Луганщині.

На заході були присутні представники Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», Норвезької ради у справах біженців та Обласної ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

За словами керівника програми Представництва NRC в Україні Гектора Віверо, профілювання ВПО є важливим для формування політики довгострокових рішень, особливо під час перегляду Національної стратегії з питань ВПО, строк дії якої закінчується цього року, а також для подальшої підготовки заходів.

Також на зустрічі було обговорено гуманітарне реагування і соціально-правовий захист ВПО, довгострокові рішення як інструмент ефективної їх інтеграції. Було представлено проведене дослідження проблем ВПО та обговорено можливості застосування цих результатів при розробці регіональних програм розвитку області, житлових та інших соціальних програм, зокрема для ВПО.