Прес-центр11 жовтня 2016, 15:10

Програму розвитку громадянського суспільства, ситуацію у Станиці Луганській та безпеку перевезень організованих груп дітей обговорили на засіданні громадської ради при облдержадміністрації

З метою узгодження дій, поєднання зусиль на підвищення рівня взаємної довіри між місцевими органами влади та інститутами громадянського суспільства 11 жовтня відбулося чергове засідання громадської ради при облдержадміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка.

Під час заходу Юрій Клименко розповів про ситуацію з відведенням підрозділів ЗСУ із Станиці Луганської та позицію облдержадміністрації у цьому питанні.

Учасники засідання були єдиної думки стосовно того, що дії бойовиків нівелюють їх власні заяви щодо відновлення миру і тому, якщо військові з’єднання залишать Станицю, туди буде закритий доступ для українських військових і відкритий – для проросійських терористичних угруповань.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зауважив, що відведення військ, якщо не буде обстрілів, таки відбудеться, але «Станиця Луганська залишиться під нашим контролем – це наш головний меседж!».

У рамках засідання відбулось обговорення проекту регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства. Серед основних напрямків програми назване проведення конкурсів для громадських організацій, запровадження соціального замовлення, підтримки громадських ініціатив. Під час обговорення проекту члени ради висловили свої зауваження та пропозиції безпосередньо до переліку заходів.

Крім того, було висловлено побажання приділити більшу увагу підтримці в регіоні процесів децентралізації та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, стимулювати у місцевих об’єднаних громадах процедури прийняття статутів як одного з чинників подальшого прогнозованого та стабільного розвитку.

До членів громадської ради звернувся представник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Луганській області Євген Ігнатьєв, який повідомив, що останнім часом автоперевізники систематично порушують правила перевезення організованих груп дітей.

Обов’язковою умовою здійснення таких трансфертів є високий рівень безпеки та надійності транспортного обслуговування, тому він запропонував членам ради поширити по громадських каналах інформацію про правила перевезення організованих груп дітей та необхідність узгодження відповідних документів.

Так, Євген Ігнатьєв акцентував увагу присутніх на тому, що замовник послуг зобов’язаний повідомити перевізнику про здійснення перевезення організованих груп дітей не пізніше, ніж за сім робочих днів. У свою чергу автомобільний перевізник, повинен не пізніше, ніж за три робочих дні до здійснення перевезення, повідомити відповідний територіальний орган виконавчої влади та подати на узгодження йому та замовнику послуг на затвердження схему маршруту та розклад руху автобусів.