Прес-центр27 квітня 2020, 17:04

Розглянуті проєкти законодавчих змін у галузі бджільництва

Цю тему обговорено під час всеукраїнської відеоконференції, організованої Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

У заході взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Під час форуму розглянуті питання щодо спрощення реєстрації пасік, обговорення проєкту гігієнічних вимог до пасік, необхідності законодавчих змін у бджільництві України.

Спікерами сесій відзначалось, що на теперішній час актуальним залишається питання недопущення випадків отруєння бджіл. Для цього необхідно налагодити комунікацію між пасічниками, агровиробниками, органами місцевого самоврядування та представниками територіальних органів Держпродспоживслужби.

Також розглянуто спрощення порядку отримання ветеринарно-санітарного паспорту пасіки, створення на місцях постійно діючих комісій щодо встановлення фактів захворювання та отруєння бджіл.

Крім того, обговорені проєкти наказів Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про деякі питання у сфері бджільництва» та «Про затвердження Гігієнічних вимог до потужностей (об’єктів) з виробництва продуктів бджільництва».

На теперішній час ці документи винесені на громадське обговорення.

До участі у заході були запрошені фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, галузеві асоціації та пасічники.