Прес-центр2 квітня 2020, 16:04

Сергій Гайдай: кожен повинен дотримуватись обмежень на період карантину, тільки тоді ми зупинимо розповсюдження коронавірусу

Сьогодні відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Звертаючись до членів комісії, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай наголосив:

«Щоб уникнути масового захворювання на COVID-19, люди повинні дотримуватись обмежень, уведених на період карантину. Тільки тоді ми зупинимо розповсюдження коронавірусу. Убезпечивши себе, людина убезпечить й оточуючих. Медичні заклади Луганщини готові до прийому хворих, однак головне – не допустити поширення хвороби територією області. Це наша з вами безпека!»

Він акцентував, що максимальна готовність до поширення хвороби повинна бути після Великодня, бо, незважаючи на попередження ї обмеження, знайдуться люди, які їх порушать.

Загалом упродовж місяця у 12 жителів області була виявлена підозра на коронавірус. У 7 діагноз не підтвердився, вони вже виписані. У 3 – підтвердився. Стосовно 2 осіб очікуються результати аналізів.

768 осіб перебувають на самоізоляції. Визначені 202 особи, які контактували з хворими. Зараз на самоізоляції залишаються 70 з них.

За інформацією Головного управління Національної поліції в Луганській області, порушників обмежувальних заходів наразі немає, адмінпротоколи з цього приводу не складалися.

За підсумками комісією, зокрема, вирішено невідкладно організувати регулярні спеціальні перевезення медичних працівників обласних закладів охорони здоров'я до місця роботи та додому з 3 по 24 квітня за рахунок коштів обласного бюджету.

Рекомендовано органам місцевого самоврядування, військово-цивільним адміністраціям переглянути місцеві бюджети для оптимізації видатків, спрямувавши вивільнені кошти на пріоритетні заходи, пов’язані з боротьбою з COVID-19.

Лисичанському міському голові, головам Кремінської, Сватівської райдержадміністрацій необхідно забезпечити чергування медичних працівників на блокпостах в напрямку міст Бахмут, Лиман та Харків для проведення медичного огляду.

Також на територіях визначать місця для обсервації населення.

Головне управління Національної поліції в Луганській області посилить контроль за дотриманням під час карантину особами, які підписали особисті зобов’язання щодо самоізоляції.