Прес-центр8 грудня 2020, 16:12

Сергій Гайдай обговорив з громадськістю розвиток прифронтових населених пунктів Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів онлайн зустріч з представниками Коаліції прифронтових громад «На лінії зіткнення».

Представники Коаліції розповіли про свою діяльність та представили пропозиції до обласної влади, сформовані на підставі проведеного аналізу в населених пунктах. Зокрема, йшлося про впровадження інклюзивного підходу до розвитку сіл та міст на лінії зіткнення та внесення змін до стратегії розвитку Луганської області, Програми соціально-економічного розвитку.

«Я намагаюся планувати так, щоб розбудовувати і вирішувати певні проєкти в населених пунктах на лінії розмежування. Тільки сьогодні ми закінчили встановлення спортивного майданчику в Золотому, а тиждень тому закінчили половину ремонту дороги в Гірському, друга половина буде закінчена в наступному році. Для ВЦА Золотого ми придбали спеціальну комунальну техніку. З містом Попасна проговорювали будівництво басейну, єдина проблема там – трохи запізнюється проєкт. Я можу багато прикладів приводити. І це тільки локальні проекти. Є стратегічні речі: ми за рік закінчили переговори, верифікували договір з французами, зустріли вже представників компанії, яка модернізуватиме Попаснянський районний водоканал. Це дуже необхідна річ. Вдалося цьогоріч довести потяг до Попасної. Зараз йдуть переговори щодо вагоноремонтного заводу», – поінформував Сергій Гайдай.

Він зазначив, що повинна бути плідна синергія між головами ОТГ, мерами, керівниками новостворених громад, обласною владою та міжнародними партнерами.

Також було обговорено питання розробки генеральних планів територій, оцінку та інвентаризацію земель громад та іншої документації. Сергій Гайдай нагадав, що в області нещодавно пройшли вибори: «Ми тільки-но починаємо працювати з новообраними головами. Територіям зараз віддадуть землі. Вони будуть планувати. Роботу з розробки планів почнемо з початку року. І якщо не затягувати у часі, будівництво тих чи інших об’єктів можемо розпочинати вже навесні».

Учасники заходу обговорили подальший формат співпраці.

Зустріч стала важливою подією напередодні Форуму 15 грудня у м. Краматорську за участі віце-прем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова.

Зазначимо, до складу Коаліції входять представники громадських організацій, селищних та міських рад, підприємці з населених пунктів розташованих на лінії зіткнення. Населені пункти Луганської області, що входять до складу Коаліції, – Золоте, Щастя, Попасна, Станиця Луганська.