Прес-центр4 грудня 2020, 16:12

Сергій Гайдай: обласна влада завжди вирішує проблеми ветеранів АТО і виключно в правовому полі

Із програмним директором ГО «Простір можливостей» Оксаною Колядою, яка перед цим зустрілася з активістами громадських спілок ветеранів АТО/ООС нашої області, декілька актуальних питань обговорив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Оксана Коляда, зокрема, повідомила, що разом із колегами вона працює над дорожньою картою рекомендацій, які надаватимуть Мінреінтеграції, Мінветеранів і Уряду загалом.

У подальшому їх можна буде ефективно реалізувати через ветеранський громадський рух або центри підтримки ветеранів.

Низка пропозицій надійшла від колишніх військових із Луганщини. Їх очільнику області передала програмний директор ГО «Простір можливостей». Вони стосуються надання нового приміщення ГО «Центр спільного розвитку «Дієва громада» зі Старобільська, яка працює з переселенцями та ветеранами і має проблеми с приміщенням, додаткової підтримки ветеранського руху у Лисичанську тощо.

«Обласна влада завжди вирішує проблеми ветеранів АТО і виключно в правовому полі. Ці питання перебувають під особистим контролем, – наголосив Сергій Гайдай. – Так в Старобільську ця громадська організація не змогла знайти спільної мови з головою районної ради. Однак сьогодні вихід вже знайдено. Лише очікуємо, коли райрада віддасть будівлю на баланс об’єднаної громади. У місті відремонтоване одне з приміщень, де розташують Центр первинної медичної допомоги. Але більшість кімнат залишаться вільними – декілька з них виділимо «Дієвій громаді».

Стосовно ситуації в Лисичанську Сергій Гайдай повідомив, що там є певні питання щодо фінансування через те, що будинок, де розташована спілка ветеранів, перебуває в приватній власності.

Щодо реалізації програм підтримки ветеранів в області доповіли представники Департаментів соціального захисту населення та масових комунікацій. Облдержадміністрації було запропоновано додаткову співпрацю за цим напрямом.

Також сторони обговорили питання психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням та житлом ветеранів АТО/ООС.