Прес-центр18 вересня 2020, 13:09

Сергій Гайдай передав громадам чотири шкільні автобуси, пристосовані для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай 18 вересня взяв участь у передачі шкільних автобусів чотирьом навчальним закладам області.

Придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування погоджено Міністерством освіти і науки України для Троїцької, Білокуракинської, Красноріченської об’єднаних територіальних громад та Старобільської районної ради.

«Чесно кажучи, я думав, що ми вже перейшли етап перерізання стрічок, але ж бачу – ні, так що давайте домовимося – я хочу перерізати стрічку лише один раз, коли ми будемо передавати останні автобуси для області, коли стовідсотково усі території будуть забезпечені необхідним транспортом, тоді разом переріжемо стрічку. Я знаю, що таке праця в сільській місцевості, та розумію, що дітям дійсно треба потрапляти до шкіл вчасно. Знаю та розумію, як це важливо. Від вас єдине, що прошу – зробити так, щоб діти їхали до школи із задоволенням, і щоб ми їх вітали після проходження здачі ЗНО бодай від 190 ближче до 200 балів. А зі свого боку зроблю все можливе, щоб ці автобуси їздили ще й по хорошим дорогам», - сказав у вітальному слові очільник Луганщини.

Довідково: відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 27.11.2019 № 1106-р обласному бюджету Луганщини на 2020 рік було передбачено 8 мільйонів 759 тисяч 900 гривень на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами. За процедурою відкритих торгів чотири спеціальні шкільні автобуси призначені також для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування. Кожний автобус розрахований на 24 посадочних місця. Загальна вартість автобусів – 8 мільйонів 740 тисяч.