Прес-центр30 квітня 2020, 12:04

Сергій Гайдай вирішує «квартирне питання» колишніх полонених

Сьогодні троє луганчан, що були визволені з полону в грудні 2019 року, – Олександр Пауков, Вікторія Вороніна, та Анатолій Семиренко – завітали до голови облдержадміністрації, щоб розповісти, як складається їхнє житті після першої зустрічі.

Тоді Сергій Гайдай узяв під особистий контроль вирішення їх нагальних проблем.

Так, Олександр Пауков  вже поновився  на навчання у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля, Вікторія Вороніна  завершує цю процедуру, Анатолій Семиренко – готується до вступу у виш.

Крім, того колишні бранці отримали грошову компенсацію від держави у розмірі 100 тис. гривень. Тож, за фінансової підтримки батьків Олександр вже придбав однокімнатну квартиру у Сєвєродонецьку, але попросив Сергія Гайдая допомогти з ремонтом. Вікторія та Анатолій погодились на пропозицію очільника області щодо отримання житла з капітальним ремонтом у Золотому.

Молодь також поскаржилася на труднощі з працевлаштуванням.

Цього разу очільник області також зобов’язався особисто проконтролювати виконання усіх порушених питань, подробиці домовились обговорити на наступному тижні.

Нагадаємо: наприкінці 2019 року були звільнені з полону 76 громадян України, серед яких було четверо луганчан. Двоє з них 6 березня приїхали до Сєвєродонецька, щоб звернутися до Сергія Гайдая по допомогу. Наразі голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації дотримався свого слова і вже виконав частину обіцяного.